Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Leksikografski rad Ise Velikanovića (CROSBI ID 473247)

Prilog sa skupa u zborniku | ostalo

Petrović, Bernardina Leksikografski rad Ise Velikanovića // Zbornik radova 5. Dani Josipa i Ivana Kozarca / Helena Sablić-Tomić i Martin Grgurovac (ur.). Vinkovci: Privlačica, 2000. str. 89-103-x

Podaci o odgovornosti

Petrović, Bernardina

hrvatski

Leksikografski rad Ise Velikanovića

Hrvatski književnik i prevoditelj Iso Velikanović (1869.-1940.) okušao se i kao leksikograf: kao autor dvaju dvojezičnih rječnikâ (Španjolsko-hrvatski priručni rječnik, 1928. i Hrvatsko-španjolski priručni rječnik, 1929.) i kao jedan od priređivača prvoga suvremenoga hrvatskoga slikovnoga rječnika (Šta je šta. Stvarni hrvatski rječnik u slikama, 1938.). U radu se razmatraju metodološki postupci u leksikografskim priručnicima i možebitna vrela pri odabiru hrvatskih leksema, poglavito u hrvatsko-španjolskome rječniku.

leksikografija; Iso Velikanović; Španjolsko-hrvatski priručni rječnik; Hrvatsko-španjolski priručni rječnik; Šta je šta. Stvarni hrvatski rječnik u slikama.

nije evidentirano

engleski

The lexicographical work of Iso Velikanović

nije evidentirano

lexicography; Iso Velikanović; Španjolsko-hrvatski priručni rječnik; Hrvatsko-španjolski priručni rječnik; Šta je šta. Stvarni hrvatski rječnik u slikama.

nije evidentirano

Podaci o prilogu

89-103-x.

2000.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova 5. Dani Josipa i Ivana Kozarca

Helena Sablić-Tomić i Martin Grgurovac

Vinkovci: Privlačica

Podaci o skupu

Nepoznat skup

predavanje

29.02.1904-29.02.2096

Povezanost rada

Filologija