Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u kamenici (Ostrea edulis)u eksperimentalnim uvjetima (CROSBI ID 352929)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Bartulović, Tomislav
Šolić, Mladen
hrvatski
Brzina koncentriranja bakterije Escherichia coli u kamenici (Ostrea edulis)u eksperimentalnim uvjetima
U radu je istraživan utjecaj temperature, saliniteta i početne koncentracije E. coli u moru na njihovu brzinu koncentriraranja u kamenici (Ostrea edulis) u eksperimentalnim uvjetima. Rezultati su pokazali da su temperatura i početna koncentracija E. coli u moru imali presudnu ulogu kako na brzinu koncentriranja, tako i na ukupnu akumuliranu količinu E. coli u kamenici. Temperatura je prvenstveno djelovala na brzinu koncentriranja. Utvrđeno je da je brzina filtracije bila sporija na temperaturi od 12oC u donosu na 18oC gdje je brzina filtriranja bila veća. Ukupna količina akumuliranih bakterija više je ovisila o početnoj koncentraciji E. coli u moru, te je ta vrijednost bila viša kod veće početne koncentracije u moru.
Escherichia coli; Ostrea edulis; fekalni koliformi; brzina koncentriranja
nije evidentirano
engleski
The rate of concentration of bacteria Escherichia coli in oysters (Ostrea edulis) in experimental conditions
nije evidentirano
Escherichia coli; Ostrea edulis; faecal coliforms; concentration rate
nije evidentirano
Podaci o izdanju
36
19.05.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora
Split