Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Knjižnica Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu: kratak pregled razvoja (1948.-2008.) (CROSBI ID 149464)

Prilog u časopisu | stručni rad

Zvonar, Ivica Knjižnica Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu: kratak pregled razvoja (1948.-2008.) // Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, 26 (2008), 294-299

Podaci o odgovornosti

Zvonar, Ivica

hrvatski

Knjižnica Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu: kratak pregled razvoja (1948.-2008.)

Autor u članku prikazuje povijest knjižnice Odsjeka za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Knjižnica je osnovana 1948. godine, a do danas djeluje kao specijalna knjižnica za područje povijesnih istraživanja. U svojem fondu knjižnica Odsjeka ima nekoliko većih zbirki, poput ostavštine Jovana Radonića i Vladimira Košćaka, te dio duplikata iz ostavštine Ante Trumbića, kao i nešto publikacija koje su bile vlasništvo Ferde Šišića i Frana Gundruma. Također, u knjižnici vrijednu građu čine pokloni Vladimira Mošina, Georgija Ostrogorskog, Josipa Hamma, Seida Traljića i drugih poznatih znanstvenika i intelektualaca.

knjižnica; povijest

nije evidentirano

engleski

The Library of the Division of Historical Sciences Croatian Academy of Sciences and Arts: 1948-2008

nije evidentirano

library; history

nije evidentirano

Podaci o izdanju

26

2008.

294-299

objavljeno

1330-7134

Povezanost rada

Informacijske i komunikacijske znanosti, Povijest