Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Pokazatelji i indeksi kvalitete površinskih i podzemnih voda u Dalmaciji (CROSBI ID 763211)

Druge vrste radova | radovi sa studija

Štambuk-Giljanović, Nives Pokazatelji i indeksi kvalitete površinskih i podzemnih voda u Dalmaciji // Tehnološki fakultet u Zagrebu. 1983.

Podaci o odgovornosti

Štambuk-Giljanović, Nives

hrvatski

Pokazatelji i indeksi kvalitete površinskih i podzemnih voda u Dalmaciji

U radu su prikazani rezultati fizikalnih, kemijskih i bakterioloških ispitivanja voda u Dalmaciji tijekom 1978. i 1979.godine. Vode su svrstane u 10 područja prema slivovima većih rijeka ili prema većim mjestima kojima ta područja gravitiraju.Svrha ovog rada je da se na temelju sustavnih ispitivanja voda u Dalmaciji kvaliteta voda izrazi pomoću indeksa kvalitete koji na jednostavan i objektivan način prikazuje stanje vode u odnosu na druge vode ili u odnosu na određene normative.Prikazana je usporedba aritmetičkog, geometrijskog i aritmetičkog modificiranog indeksa kvalitete iz izvješća Škotskog Odjela za razvitak i prema vlastitoj modifikaciji.

indeksi kvalitete voda; Dalmacija

nije evidentirano

engleski

Indicators and indices of quality of surface and underground waters in Dalmatia

nije evidentirano

water quality indices; Dalmatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Tehnološki fakultet u Zagrebu

1983.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano