Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Analiza tržišta pravnih informacija u Republici Hrvatskoj (CROSBI ID 763176)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Božić, Ljiljana ; Radas, Sonja ; Rajh, Edo Analiza tržišta pravnih informacija u Republici Hrvatskoj // EIZ studija za potrebe projekta E! 3865 LEX-INFO. 2008.

Podaci o odgovornosti

Božić, Ljiljana ; Radas, Sonja ; Rajh, Edo

hrvatski

Analiza tržišta pravnih informacija u Republici Hrvatskoj

Ova studija se temelji na istraživanju napravljenom u sklopu EUREKA projekta E! 3865 LEX-INFO The added value of public information – development and implementation of legal information system in Croatia. Cilj projekta je razviti Internet uslugu komercijalnog sustava pravnih informacija u Hrvatskoj koji bi omogućavao pristup svim zakonima, pročišćenim tekstovima, sudskoj praksi, relevantnoj literaturi i ostalim pravnim informacijama po kronologiji. U studiji su sustavno analizirana kvalitativna i kvantitativna obilježja i specifičnosti hrvatskog tržišta pravnih informacija. U ovom istraživanju analizirana je potražnja i veličine tržišta pravnih informacija u elektroničkom obliku, identificirani su i analizirani glavni tržišni segmenti i njihove karakteristike. Zatim su analizirane odrednice kupovnog ponašanja na tržištu pravnih informacija, konkurencija na tržištu pravnih informacija, i percepcije nove usluge. Identificirane su snage i slabosti nove usluge te prilike i prijetnje koje se ukazuju (tzv. SWOT analiza).

razvoj novog proizvoda; pravne informacije; elektronske usluge

nije evidentirano

engleski

Development and implementation of legal information system in Croatia: Market analysis

nije evidentirano

new product development; legal information system; e-service

nije evidentirano

Podaci o izdanju

EIZ studija za potrebe projekta E! 3865 LEX-INFO

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija