Razlozi za smanjenje soli u prehrani i potencijalni učinak na zdravlje populacije-preporuke SZO (CROSBI ID 546680)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Kaić-Rak, Antoinette ; Pucarin-Cvetković, Jasna ; Heim, Inge, Skupnjak, Berislav
hrvatski
Razlozi za smanjenje soli u prehrani i potencijalni učinak na zdravlje populacije-preporuke SZO
Redukcija soli rezultira smanjenjem krvnog tlaka i kardiovaskularnih incidenata. U prosjeku dnevni unos soli iznosi više od 200% u odnosu na preporučene dnevne količine, a uglavnom se osigurava iz industrijskih obrađenih namirnica. Stoga je nužno ograničiti unos soli što se može ostvariti suradnjom s prehrambenom industrijom i edukacijom potrošača.
prehrana; sol; preporuke SZO
nije evidentirano
engleski
Reasons for reduction of salt in diets and potential effect on populacion health-WHO recommendations
nije evidentirano
nutrition; salt; WHO recommendations
nije evidentirano
Podaci o prilogu
1-2.
2008.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Knjiga sažetaka: Kardiovskularno zdravlje ; Prehrana i sol
Vuletić, Silvije ; Kern, Josipa ; Heim, Inge ; Strnad, Marija
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske
978-953-6868-29-6
Podaci o skupu
Kardiovskularno zdravlje ; Prehrana i sol
predavanje
21.11.2008-21.11.2008
Zagreb, Hrvatska