Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Razlozi za smanjenje soli u prehrani i potencijalni učinak na zdravlje populacije-preporuke SZO (CROSBI ID 546680)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Kaić-Rak, Antoinette ; Pucarin-Cvetković, Jasna ; Heim, Inge, Skupnjak, Berislav Razlozi za smanjenje soli u prehrani i potencijalni učinak na zdravlje populacije-preporuke SZO // Knjiga sažetaka: Kardiovskularno zdravlje ; Prehrana i sol / Vuletić, Silvije ; Kern, Josipa ; Heim, Inge et al. (ur.). Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2008. str. 1-2

Podaci o odgovornosti

Kaić-Rak, Antoinette ; Pucarin-Cvetković, Jasna ; Heim, Inge, Skupnjak, Berislav

hrvatski

Razlozi za smanjenje soli u prehrani i potencijalni učinak na zdravlje populacije-preporuke SZO

Redukcija soli rezultira smanjenjem krvnog tlaka i kardiovaskularnih incidenata. U prosjeku dnevni unos soli iznosi više od 200% u odnosu na preporučene dnevne količine, a uglavnom se osigurava iz industrijskih obrađenih namirnica. Stoga je nužno ograničiti unos soli što se može ostvariti suradnjom s prehrambenom industrijom i edukacijom potrošača.

prehrana; sol; preporuke SZO

nije evidentirano

engleski

Reasons for reduction of salt in diets and potential effect on populacion health-WHO recommendations

nije evidentirano

nutrition; salt; WHO recommendations

nije evidentirano

Podaci o prilogu

1-2.

2008.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Knjiga sažetaka: Kardiovskularno zdravlje ; Prehrana i sol

Vuletić, Silvije ; Kern, Josipa ; Heim, Inge ; Strnad, Marija

Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske

978-953-6868-29-6

Podaci o skupu

Kardiovskularno zdravlje ; Prehrana i sol

predavanje

21.11.2008-21.11.2008

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita