Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 386676

XX. redovito savjetovanje Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu-gospodarski kriminalitet: izazovi i kaznenopravni odgovor u Republici Hrvatskoj, Opatija 5.-8. prosinca 2007.


Getoš, Anna-Maria; Vuletić, Igor
XX. redovito savjetovanje Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu-gospodarski kriminalitet: izazovi i kaznenopravni odgovor u Republici Hrvatskoj, Opatija 5.-8. prosinca 2007. // Hrvatski ljetopis za kazneno pravo i praksu, 15 (2008), 1; 453-473 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, ostalo)


Naslov
XX. redovito savjetovanje Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu-gospodarski kriminalitet: izazovi i kaznenopravni odgovor u Republici Hrvatskoj, Opatija 5.-8. prosinca 2007.
(XX. Annual Conference of the Croatian Association for Criminal Sciences and Practice-economic crime: Challenges and Criminal Law Responses in the Republic of Croatia. Opatija, December 5-8 2007.)

Autori
Getoš, Anna-Maria ; Vuletić, Igor

Izvornik
Hrvatski ljetopis za kazneno pravo i praksu (1330-6286) 15 (2008), 1; 453-473

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prikaz, ostalo

Ključne riječi
Kazneno pravo; Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu
(Criminal law; Croatian Association for the Criminal Sciences and Practice)

Sažetak
Predmet prikaza je redovito godišnje savjetovanje Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu održano od 5. do 8. prosinca 2007. godine u Opatiji: U Opatiji je od 5. do 8. prosinca 2007. održano XX. redovito savjetovanje Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu pod nazivom Gospodarski kriminalitet: izazovi i kaznenopravni odgovor u Republici Hrvatskoj. Cilj savjetovanja bio je analizirati kaznenopravne i kriminološke aspekte gospodarskog kriminaliteta u Republici Hrvatskoj te razmotriti moguća zakonska rješenja de lege ferenda, kojima bi se ovaj naročito aktualni dio kaznenog prava uskladio s Ustavom Republike Hrvatske i osuvremenio, ali i približio normativnim očekivanjima Europske unije. Savjetovanju se i ovaj put odazvao iznimno velik broj stručnjaka, teoretičara i praktičara, iz područja kaznenog prava, čime je ponovo potvrđena važnost i potreba za održavanjem takvog skupa o aktualnim kaznenopravnim pitanjima u Republici Hrvatskoj.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PravoPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
066-0662530-2517 - Kaznenopravno sprječavanje korupcije i kolektivnog kriminaliteta (Davor Derenčinović, )

Ustanove
Pravni fakultet, Zagreb,
Pravni fakultet, Osijek

Časopis indeksira:


  • HeinOnline


Uključenost u ostale bibliografske baze podataka:


  • Criminal Justice Abstracts