Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Zbirka riješenih zadataka iz osnova statistike (CROSBI ID 743677)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Čižmešija, Mirjana ; Kurnoga Živadinović, Nataša Zbirka riješenih zadataka iz osnova statistike. Zagreb: Mikrorad, 2006. 160..

Podaci o odgovornosti

Čižmešija, Mirjana ; Kurnoga Živadinović, Nataša

hrvatski

Zbirka riješenih zadataka iz osnova statistike

Zbirka je podijeljena u četiri dijela: deskriptivna statistika, metoda uzorka, regresija i korelacija i analiza vremenskog niza. Svi zadaci u zbirci su riješeni. Nakon teksta zadatka slijedi detaljno rješenje i interpretacija dobivenih rezultata. Jedan dio zadataka, pored navedenog, sadrži rezultate obrade pomoću programa Excel i njihovo konkretno tumačenje. Zadaci u većini slučajeva polaze od izvornih i originalnih podataka preuzetih iz publikacija ili s internetskih stranica Državnog zavoda za statistiku RH, Hrvatske narodne banke, Zavoda za zapošljavanje i drugih institucija. Time se naglašava primjena statističkih metoda u analizi realnih pojava.

osnove statistike

nije evidentirano

engleski

Basic Statistics: Exercises and Key to Exercises

nije evidentirano

basic statistics

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Mikrorad

160

2006.

nije evidentirano

objavljeno

953-6286-78-5

Povezanost rada

Ekonomija