Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Parametri kakvoće jeĉ ma i slada obzirom na sinergiju genotipa i okoliša (CROSBI ID 545972)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Lalić, Alojzije ; Kovačević, Josip ; Šimić, Gordana ; Abičić, Ivan ; Lenart, Lidija Parametri kakvoće jeĉ ma i slada obzirom na sinergiju genotipa i okoliša // ZBORNIK RADOVA/PROCEEDINGS Agroekologija i ekološka poljoprivreda Agroekonomika i agrosociologija Genetika, oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo Povrćarstvo / prof.dr.sc. Sonja Marić, prof.dr.sc. Zdenko Lončarić (ur.). Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. str. 335-339

Podaci o odgovornosti

Lalić, Alojzije ; Kovačević, Josip ; Šimić, Gordana ; Abičić, Ivan ; Lenart, Lidija

hrvatski

Parametri kakvoće jeĉ ma i slada obzirom na sinergiju genotipa i okoliša

U pokusima s četiri sorte jarog ječma (Astor, Fran, Matej i Scarlett) tijekom pet godina (2004.-2008.) na dva lokaliteta (Osijek i Nova Gradiška) provedena su istraživanja uroda zrna, hektolitarske mase, sadržaja proteina i škroba, sadržaja ekstrakta (EF), razlike ekstrakta između fine i grube meljave(DEF), viskoznosti sladovine (VIS), friabilnosti (FRI), Kolbachovog indeksa (KI), dijastatske snage (DWP), α -amilaze (LA) i β -glukanaze (BGLU). Značajan (P≤ 0, 05) učinak na urod zrna, hektolitarsku masu zrna, sadržaj proteina i škroba, EF, FRI, DWP, LA i BGLU imala je godina uzgoja i sorta. Značajne razlike između lokaliteta procijenjene su za hektolitarsku masu zrna, sadržaj bjelančevina, sadržaj škroba, EF i FRI.

jari ječam; sorta; urod zrna; kakvoća zrna i slada; GEI

nije evidentirano

engleski

The quality parameters of barley malt and grain considering genotype and environment sinergy

nije evidentirano

spring barley; variety; grain yeld; malt and grain quality; GEI

nije evidentirano

Podaci o prilogu

335-339.

2009.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

ZBORNIK RADOVA/PROCEEDINGS Agroekologija i ekološka poljoprivreda Agroekonomika i agrosociologija Genetika, oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo Povrćarstvo

prof.dr.sc. Sonja Marić, prof.dr.sc. Zdenko Lončarić

Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

978-953-6331-67-3

Podaci o skupu

44. hrvatski i 4. međunarodni simpozij agronoma/ 44th Croatian and 4th International symposium on agriculture

poster

16.02.2009-20.02.2009

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija