Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dobivanje pitke vode iz Vranskog jezera primjenom reverzne osmoze (CROSBI ID 762971)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Kunst, Branko ; Sambrailo, Dubravko ; Košutić, Krešimir Dobivanje pitke vode iz Vranskog jezera primjenom reverzne osmoze // Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije sveučilišta u Zagrebu. 1995.

Podaci o odgovornosti

Kunst, Branko ; Sambrailo, Dubravko ; Košutić, Krešimir

hrvatski

Dobivanje pitke vode iz Vranskog jezera primjenom reverzne osmoze

Uzevši u obzir činjenicu da dosadašnji radovi spominju mogućnost pa i potrebu odslanjivanja vode Vranskog jezera, a da se još uvijek nije pokušalo detaljno razmotriti postoje li realne tehnoekonomske mogućnosti pretvorbe ove jezerske vode u pitku jednim od postupaka odslanjivanja, u ovoj studiji obrađena je i proračunta mogućnost primjene membranske (reverzno osmotske) desalinacije radi dobivanja pitke vode iz bočate vode Vranskog jezera. Ostali postupci desalinacije izuzevši elektrodijalizu u slučaju vode Vranskog jezera praktički ne dolaze u obzir, a razlozi zbog kojih se reverznoj osmozi daje prednost pred elektrodijalizom obrazloženi su detaljnije u studiji.

Vransko jezero; reverzna osmoza; pitka voda

nije evidentirano

engleski

Obtaining of potable water from Vransko jezero by reverse osmosis

nije evidentirano

Vransko jezero; reverse osmosis; potable water

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije sveučilišta u Zagrebu

1995.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kemija, Kemijsko inženjerstvo