Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Suvremeni menadžment - vještine, sustavi, izazovi (CROSBI ID 743671)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Bahtijarević-Šiber, Fikreta ; Sikavica, Pere ; Pološki Vokić, Nina Suvremeni menadžment - vještine, sustavi, izazovi. Zagreb: Školska knjiga, 2008. 879..

Podaci o odgovornosti

Bahtijarević-Šiber, Fikreta ; Sikavica, Pere ; Pološki Vokić, Nina

hrvatski

Suvremeni menadžment - vještine, sustavi, izazovi

U djelu se obrađuju temeljna znanja iz menadžmenta važna za uspjeh suvremenih organizacija i njihovih menadžera. U prvom dijelu knjige određuje se pojam menadžmenta (poglavlje 1.), opisuju teorije menadžmenta (poglavlje 2.) te definira okolina menadžmenta (poglavlje 3.). U drugom dijelu knjige obrađuje se planiranje kao funkcija menadžmenta i to kroz temelje planiranja (poglavlje 4.) i strategijski menadžment (poglavlje 5.). Treći dio knjige odnosi se na menadžersku funkciju organiziranja, preciznije na proces organiziranja (poglavlje 6.), dizajniranje organizacije (poglavlje 7.) i organizacijsku kulturu (poglavlje 8.). U četvrtom dijelu knjige autori se bave vođenjem kao funkcijom menadžmenta kroz teme vođenja i vodstva (poglavlje 9.), motivacije za rad i motiviranja (poglavlje 10.) i komunikacije u organizacijama (poglavlje 11.). Peti dio knjige posvećen je aktivnostima menadžmenta ljudskih potencijala. U tom je dijelu dan uvod u menadžment ljudskih potencijala (poglavlje 12.) te su opisane aktivnosti predviđanja potreba za ljudskih potencijalima (poglavlje 13.), zapošljavanja ljudskih potencijala (poglavlje 14.) i praćenja i razvoja zaposlenika (poglavlje 15.). U zadnjem, šestom dijelu knjige obrađuju se menadžerske aktivnosti kontroliranja, odnosno temelji kontroliranja (poglavlje 16.), upravljanje operacijama (poglavlje 17.) te upravljanje kvalitetom (poglavlje 18.). Djelo također sadrži i popis korištene literature, kazalo pojmova, kazalo slika i kazalo tablica.

suvremeni menadžment; menadžerske vještine; sustavi menadžmenta; izazovi menadžmenta

nije evidentirano

engleski

Contemporary management - skills, systems, challenges

nije evidentirano

contemporary management; management skills; management systems; management challenges

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Školska knjiga

879

2008.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-0-30346-1

Povezanost rada

Ekonomija