Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Hidrokemijski i ekološki aspekt voda slivnog područja Donje Neretve (CROSBI ID 762951)

Druge vrste radova | radovi sa studija

Štambuk-Giljanović, Nives Hidrokemijski i ekološki aspekt voda slivnog područja Donje Neretve // Postdiplomski centar KTO, Ekološko inženjerstvo Sveučilište u Zagrebu. 1976.

Podaci o odgovornosti

Štambuk-Giljanović, Nives

hrvatski

Hidrokemijski i ekološki aspekt voda slivnog područja Donje Neretve

U radu je ispitivana voda iz Donje Neretve s 12 mjesta u 1973., 1974., i 1976. godine.Ona je svrstana u tri hidrogeografska područja.: 1.Baćinska jezera (Očuša, Sladinac), jezero Modro Oko, izvori Klokun i Norin ; 2. Neretva kraj Ade, Neretva nizvodno od Metkovića (Duvrat, Rogotin), podzemna voda Doljani ; 3. Pritoci Male Neretve (Prunjak, Crepina i Trn). Ispitivanje je obavljeno da bi se dobio uvid u hidrokemijska i bakterijska svojstva vode u različitim godišnjim dobima.Neki rezultati i srednje godišnje vrijednosti kemijskih i bakterioloških ispitivanja prikazani su u tablicama. Osim toga posebno su u tablicama prikazani pokazatelji ispitivanja temperature, vodostaja i mutnoće i to kao srednje godišnje vrijednosti.Pokazatelji ispitivanja kemijskoga sastava vode izraženi su u mg/l, osim lužnatosti i tvrdoće koji su dani i u stupnjevima njemačkim i u mekv/l. Anioni hidrokarbonata, sulfata i klorida grafički su prikazani kumulativno. Na temelju pokazatelja ispitivanja kemijskoga sastava izračunati su sljedeći koeficijenti: koeficijent korozivnosti K1, tj. odnos zbira klorida, sulfata i karbonatne tvrdoće ; koeficijent K2, tj. odnos nekarbonatne i karbonatne tvrdoće ; razlika koeficijenata K1-K2 zarad ocjene utjecaja morske vode na ispitivanu vodu. ; odnos Ca/Mg u nekim uzorcima vode.

rijeka Neretva

nije evidentirano

engleski

Hydrochemical and ecological aspect of waters in watershed of the River Neretva

nije evidentirano

The River Neretva

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Postdiplomski centar KTO, Ekološko inženjerstvo Sveučilište u Zagrebu

1976.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano