Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ambalažni materijali i metode pakiranja svježe ribe (CROSBI ID 147726)

Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni)

Šimat, Vida Ambalažni materijali i metode pakiranja svježe ribe // Ambalaza (2006), 4 (2008), 45-50

Podaci o odgovornosti

Šimat, Vida

hrvatski

Ambalažni materijali i metode pakiranja svježe ribe

Riba kao vrlo osjetljiva namirnica, zahtijeva posebno pažljiv odabir ambalaže koja će sačuvati visokovrijedna svojstva, kvalitetu i okus sprečavanjem vanjskih utjecaja. Podložnost ribljeg mesa mikrobiološkoj aktivnosti otežava uvelike problem odabira ambalažnog materijala i same metode pakiranja. Kvarenje svježe ribe i proizvoda od ribe i drugih morskih organizama uzrokuje aktivnost mikroorganizma i tkivnih enzima. Za razliku od drugih životinja, kojima se tijekom uzgoje mogu kontrolirati određeni čimbenici koji određuju postmortalne promjene (regulacijom prehrane i sl.), stanje ribe određuje se nakon ulova, a održava pravilnom manipulacijom i pohranom, te metodama pakiranja i odabirom ambalažnog materijala kojima će se osigurati plasman zdravstveno ispravne i svježe sirovine krajnjim potrošačima .

MAP; pakiranje ribe; svježa riba; vakuum

nije evidentirano

engleski

Packaging fresh fish: materials and methods

nije evidentirano

MAP; fish packing; fresh fish; vacuum

nije evidentirano

Podaci o izdanju

4

2008.

45-50

objavljeno

1845-9935

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)