Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Studija o utjecaju ljevaonice brodogradilišta Split na okolinu, 1986 (CROSBI ID 762934)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Barić, Ante ; Štambuk-Giljanović, Nives ; Tomić, Tatjana ; Mimica Planko Studija o utjecaju ljevaonice brodogradilišta Split na okolinu, 1986 // Nastavni Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. 1986.

Podaci o odgovornosti

Barić, Ante ; Štambuk-Giljanović, Nives ; Tomić, Tatjana ; Mimica Planko

hrvatski

Studija o utjecaju ljevaonice brodogradilišta Split na okolinu, 1986

Studija o utjecaju ljevaonice Brodograđevne industrije Split na okolinu napravljena je u skladu s Pravilnikom o izradi studije o utjecaju na okolinu ( N. N. 32./1984.). U prvom poglavlju dan je opis širega i užega mjesta. Ljevaonica se nalazi u Brodograđevnoj industriji Split, koja se nalazi uz more, na sjevernoj strani Splitskoga poluotoka. U more Kaštelanskoga zaljeva ispušta se velika količina gradske i industrijske otpadne vode, većinom bez ikakvoga pročišćivanja. Brodograđevna industrija Split doprinosi zagađenju mora. U drugomu poglavlju opisan je naumljen posao. U Brodograđevnoj industriji postoji ljevaonica sivoga i nodularnog ljeva, čiji je godišnji kapacitet oko 2000 t. Radni uvjeti u ljevaonici su veoma teški i ugrožavaju zdravlje radnika. Da bi se povećao proizvodni učinak i poboljšala kakvoća proizvoda, namjerava se obnoviti i osuvremeniti ljevaonicu.Program rekonstrukcije i modernizacije sastoji se u : a) poboljšanju postupka pripreme materijala za topljenje i šaržiranje, b) kompletiranju topionice s dvama topioničkima agregatima i jednim elektro - postrojenjem, c) uvođenju polumehanizirane linije za kalupiranje i lijevanje odljevka mase do 500 kg, d) preseljenju istresne rešetke s postojećega mjesta, e) preseljenju mješalice pijeska s postojećega mjesta, f) gradnji novih silosa za osvježeni pijesak, g) ugradnji linije za obradu i bojenje odljevaka, h) ugradnji novih mosnih dizalica u dvorani i izvan nje i) ugradnji provjetrivanja i sustava za otprašivanje, j ) ugradnji sustava za čišćenje poda ljevaonice, k)izgradnji nove peći za žarenje. Opisani su i mogući utjecaji naumljenoga i postojećega utjecaja na okolinu.U trećemu poglavlju predstavljen je pregled mogućih utjecaja na okolinu.

Brodogradilište Split

nije evidentirano

engleski

Study on the environmental influence of the Split Shipyard, 1986

nije evidentirano

the Split Shipyard

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Nastavni Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije

1986.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano