Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Održivi razvoj kulturnog turizma Istre (CROSBI ID 762705)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Nikočević, Lidija Održivi razvoj kulturnog turizma Istre // Srce Istre: Kultura i baština Istre, Razvoj prekograničnih turističkih itinerera u urbanim i ruralnim područjima Istre. 2007.

Podaci o odgovornosti

Nikočević, Lidija

hrvatski

Održivi razvoj kulturnog turizma Istre

Tekst se kritički odnosi prema načinu na koji se pojam "kultura" shvaća i interpretira u okvirima turizma u Hrvatskoj i Istri, s obzirom na tendenciju da se ona češće doživljava kao elitni produkt, a ne kao način života određenog kraja, odnosno, lokaliteta. Razmatraju se relevantni pojmovi vezani uz kulturni turizam poput autentičnosti i održivosti. Unutar analize situacije u Istri, ukazuje se na nedostatak mreža i zajedničkih inicijativa više različitih institucija i tijela koja se bave kulturom i turizmom. Predložene smjernice dovode se u vezu s projektom "Heart of Istria/Srce Istre" unutar kojeg je elaborat i nastao.

Održivost; kultura; turizam; Istra; mreže

nije evidentirano

engleski

Sustainable Development Of Cultural Tourism In Istria

nije evidentirano

Sustainability; culture; toursim; Istria; networks

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Srce Istre: Kultura i baština Istre, Razvoj prekograničnih turističkih itinerera u urbanim i ruralnim područjima Istre

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Etnologija i antropologija