Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Proizvodnja kozjeg mlijeka - varijacije količina i sastava u toku laktacije (CROSBI ID 146047)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Miletić, Silvija ; Antunac, Neven Proizvodnja kozjeg mlijeka - varijacije količina i sastava u toku laktacije // Poljoprivredna znanstvena smotra, 76-77 (1987), 91-101

Podaci o odgovornosti

Miletić, Silvija ; Antunac, Neven

hrvatski

Proizvodnja kozjeg mlijeka - varijacije količina i sastava u toku laktacije

Jednogodišnje istraživanje mogućnosti intenziviranja kozarske proizvodnje individualnog sektora u uvjetima kooperacije odnosilo se na utvrđivanje proizvodnih karakteristika (mliječnosti) importiranih alpina koza te domaće balkanske i križanki domaće balkanske i sanske koze. Prosječna dnevna količina mlijeka proizvedena od 3. do 8. mjeseca laktacije koza alpina pasmine kretala se od 0, 740 do 1, 250 ; balkanske koze od 0, 890 do 1, 280 i križanaca od 0, 784 do 1, 3 L. Prosječne količine sastojaka mlijeka dostigle su istim redom ove vrijednosti: suha tvar 11, 74 ; 11, 85 i 12, 24 %, mliječna mast 3, 63 ; 3, 63 i 3, 78 % ; proteini 2, 86 ; 2, 94 i 3, 19 % ; laktoza 4, 34 ; 4, 53 i 4, 40 % ; mliječni pepeo 0, 767 ; 0, 763 i 0, 797 % ; stupanj kiselosti 6, 48 ; 6, 67 i 7, 33 SH te točka ledišta mlijeka (-0, 542), (-0, 543) i (-0, 545) C.

kozje mlijeko; laktacija; količine i sastav mlijeka; točka ledišta

nije evidentirano

engleski

Goats milk production - variations in milk yields and composition during lactation

nije evidentirano

goat milk; lactation; yields and composition of milk; freezing point

nije evidentirano

Podaci o izdanju

76-77

1987.

91-101

objavljeno

0370-0291

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)