Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu (CROSBI ID 5730)

Urednička knjiga | zbornik radova s konferencije | domaća recenzija

Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu / Rittig-Beljak, Nives ; Belaj, Melanija (ur.) Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF), 2009

Podaci o odgovornosti

Rittig-Beljak, Nives ; Belaj, Melanija

Mitin, Darko

hrvatski

Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu

Knjiga je zbornik radova sa skupa Turist za stolom - tradicionalna ishodišta gostoljublja, koji je održan 23. i 24. travnja 2007. u Etnografskom muzeju u Zagrebu u okviru izložbe "Svijet hrane u Hrvatskoj". Izložba odašilje slikovne poruke pa smo doživljaj kulinarske prošlosti željeli shvatiti kao svojevrsnu inspiraciju novom stanju kulinarskog turizma. Jedanaest radova sa skupa pomoći će u traženju novih proizvoda turističke industrije. Antropologija hrane zbog specifičnosti predmeta istraživanja traži od nas meku granicu između urbanog i ruralnog proizvoda, između turista i gosta za stolom. Tekstovi su raznolike analitičke i interpretacijske razine. Predmet istraživanja (hrana) zaziva multidisciplinarni pristup pa je i to jedan od razloga ovakve raznovrsnosti, no češćim pojavljivanjem ove teme u etnološkoj javnosti stavovi će se postepeno izcizelirati.

etnologija ; kulinarski turizam

Zbornik radova sa skupa Turist za stolom - tradicionalna ishodišta gostoljublja, održanog 23. i 24. travnja 2007. u Etnografskom muzeju u Zagrebu.

engleski

Tourist as a guest - contributions to culinary tourism

nije evidentirano

ethnology ; culinary tourism

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF)

2009.

978-953-6020-43-9

137

Biblioteka Nova etnografija;

objavljeno

Povezanost rada

Etnologija i antropologija