Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu (CROSBI ID 5730)
Urednička knjiga | zbornik radova s konferencije | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Rittig-Beljak, Nives ; Belaj, Melanija
Mitin, Darko
hrvatski
Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu
Knjiga je zbornik radova sa skupa Turist za stolom - tradicionalna ishodišta gostoljublja, koji je održan 23. i 24. travnja 2007. u Etnografskom muzeju u Zagrebu u okviru izložbe "Svijet hrane u Hrvatskoj". Izložba odašilje slikovne poruke pa smo doživljaj kulinarske prošlosti željeli shvatiti kao svojevrsnu inspiraciju novom stanju kulinarskog turizma. Jedanaest radova sa skupa pomoći će u traženju novih proizvoda turističke industrije. Antropologija hrane zbog specifičnosti predmeta istraživanja traži od nas meku granicu između urbanog i ruralnog proizvoda, između turista i gosta za stolom. Tekstovi su raznolike analitičke i interpretacijske razine. Predmet istraživanja (hrana) zaziva multidisciplinarni pristup pa je i to jedan od razloga ovakve raznovrsnosti, no češćim pojavljivanjem ove teme u etnološkoj javnosti stavovi će se postepeno izcizelirati.
etnologija ; kulinarski turizam
Zbornik radova sa skupa Turist za stolom - tradicionalna ishodišta gostoljublja, održanog 23. i 24. travnja 2007. u Etnografskom muzeju u Zagrebu.
engleski
Tourist as a guest - contributions to culinary tourism
nije evidentirano
ethnology ; culinary tourism
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF)
2009.
978-953-6020-43-9
137
Biblioteka Nova etnografija;
objavljeno