Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Protuminski brod, Protuminski sonar 2022, Tehnički opis i uvjeti za ugradnju, Pretprojekt (CROSBI ID 762588)

Druge vrste radova | ostalo

Milošić, Zvonimir Protuminski brod, Protuminski sonar 2022, Tehnički opis i uvjeti za ugradnju, Pretprojekt // BB-F11-DGP10-000/Reg. br.: 30200. 1986.

Podaci o odgovornosti

Milošić, Zvonimir

hrvatski

Protuminski brod, Protuminski sonar 2022, Tehnički opis i uvjeti za ugradnju, Pretprojekt

U ovom radu su dani grafički prikazi karakteristika usmjerenosti HA antene u svezi algoritma protuminskog sonara PMS 2022. Dobiveni su korištenjem vlastitih općih računalnih programa(HP-BASIC: Ploča, Karus6 i Karus7). Valja naglasiti, da je ovaj PMS s najsloženijom HA antenom u svijetu izrađen u visokoj mikroprocesorskoj tehnologiji s najboljom kutnom rezolucijom među sonarima visoke rezolucije sa zahtjevnom znastvenom podlogom za analizu. Međutim, u usporedbi s danim izmjerenim karakteristikama u bazenu odnosno s danim TT karakteristikama proizvođača te znanstvenom analizom HA jednadžbe dometa trebalo je uskladiti fizičke dimenzije antene i deklarirane HA parametre s hidrodinamičkim elementima broda u otežanim okolnostima. Budući da kavitacija trastera na pramcu i pogonskog vijka na krmi broda mogu u potpunosti isključiti brod u svim aktivnostima lova morskih mina, bila je potrebna cjelovita stručna i znanstvena analiza svih čimbenika.

lovac morskih mina; aktivni sonar; domet sonara; morska mina

Praktično iskustvo, poznavanje filozofije rada, doseg ograničenja i mogućnosti najsuvremenijih sonarskih sustava na brodovima lovcima beskontaktnih morskih mina znači veliku sigurnost posadi broda od smrtne opasnosti i velike materijalne štete. Rad je napisan na 77 stranica.

engleski

MCM ship, MCM sonar 2022, Technical discription and conditions for built-in, Preproject

nije evidentirano

sea mine hunter; active sonar; sonar range; sea mine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

BB-F11-DGP10-000/Reg. br.: 30200

1986.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika