Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Važnost aroma u određivanju kvalitete prehrambenih proizvoda (CROSBI ID 145453)

Prilog u časopisu | stručni rad

Mastelić, Josip Važnost aroma u određivanju kvalitete prehrambenih proizvoda // HZN glasilo, 3 (2008), 20-24

Podaci o odgovornosti

Mastelić, Josip

hrvatski

Važnost aroma u određivanju kvalitete prehrambenih proizvoda

Što su arome prehrambenih proizvoda po kemijskom sastavu i kako se mogu povezati s kvalitetom prehrambenih proizvoda? Kako karakterizacijom aromatskog profila možemo odrediti kvalitetu hrane i autentičnost proizvoda? Kako se izoliraju i analiziraju hlapljivi spojevi odgovorni za aromu? Zašto je aromatski profil hlapljivih spojeva u gotovom proizvodu veoma važan, ali ne i jedini kriterij za određivanje kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvoda?

arome ; kvaliteta prehrambenih proizvoda

nije evidentirano

engleski

Importance of aromas in determination of the quality of food products

nije evidentirano

aromas ; quality of food products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

3

2008.

20-24

objavljeno

1845-6456

Povezanost rada

Kemija