Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kaznenopravno i kriminološko-informatološko motrište na kaznena djela: sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti (čl. 186. KZ RH) i napad na službenu osobu pri obavljanju poslova sigurnosti (čl. 187. KZ RH) (CROSBI ID 145289)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Šuperina, Marijan ; Šimović, Vladimir Kaznenopravno i kriminološko-informatološko motrište na kaznena djela: sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti (čl. 186. KZ RH) i napad na službenu osobu pri obavljanju poslova sigurnosti (čl. 187. KZ RH) // Hrvatski ljetopis za kazneno pravo i praksu, 4 (1997), 2; 625-687

Podaci o odgovornosti

Šuperina, Marijan ; Šimović, Vladimir

hrvatski

Kaznenopravno i kriminološko-informatološko motrište na kaznena djela: sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti (čl. 186. KZ RH) i napad na službenu osobu pri obavljanju poslova sigurnosti (čl. 187. KZ RH)

U ovom radu je nakon prethodne kaznenopravne analize sadržaja odgovarajućih članaka Kaznenog zakona i informacijske usporedbe s promjenama koje se nalaze u novom Kaznenom zakonu RH, obavljena i kriminološko-informacijska raščlamba pojedinih varijabli u vezi s promatranim kaznenim djelima na temelju postojećih policijskih evidencija. Pri tomu je informacijski analizirana i detaljno pokazana fenomenologija istraživanog oblika kriminaliteta i njegova disperzija po policijskim upravama u RH. Predložena su nova informacijska rješenja za analitičko praćenje fenomenologije istraživanog oblika kriminaliteta u policijskim evidencijama, a između ostalog i nove klasifikacijske tablice, proizišle iz novog modela informatičke analize. Zaključno su ponuđena moguća praktična postupanja u vezi sa smanjivanjem ovog oblika delikata nasilja. Znanstveni doprinos ovog rada je u proširenju postojeće teorije i prakse informacijskog modeliranja, te komprativnog oblikovanja i informacijskog ispitivanja novih klasifikacijskih tablica razmatranih oblika delikata nasilja, a koje su proizišle iz novog modela informatičke analize, te ponuđenih mogućnosti (informatički potpomognutog) praktičnog postupanja u vezi sa smanjivanjem razmatranih oblika delikata nasilja.

kriminologija i informatologija; kaznena djela; hrvatski zakon

nije evidentirano

engleski

Criminal, Criminology and Informatology Scientific Insite on some Specific Crime Acts Forbiden by Croatian Criminal Law

nije evidentirano

ciminalogy and informatology; criminal act; croatian law

nije evidentirano

Podaci o izdanju

4 (2)

1997.

625-687

objavljeno

1330-6286

Povezanost rada

Pravo

Indeksiranost