Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 369382

Utjecaj djelomične defolijacije na sadržaj monoterpena u vinu Traminca mirisavog (Vitis vinifera L.)


Karoglan, Marko; Kozina, Bernard; Jeromel, Ana; Orlić, Sandi
Utjecaj djelomične defolijacije na sadržaj monoterpena u vinu Traminca mirisavog (Vitis vinifera L.) // Poljoprivreda (Osijek), 14 (2008), 1; 35-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)


Naslov
Utjecaj djelomične defolijacije na sadržaj monoterpena u vinu Traminca mirisavog (Vitis vinifera L.)
(The effect of partial defoliation on monoterpene levels of Gewurtztraminer wine (Vitis vinifera L.))

Autori
Karoglan, Marko ; Kozina, Bernard ; Jeromel, Ana ; Orlić, Sandi

Izvornik
Poljoprivreda (Osijek) (1330-7142) 14 (2008), 1; 35-40

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Traminac; djelomična defolijacija; slobodni hlapivi terpeni; potencijalno hlapivi terpeni
(Gewurztraminer; partial defoliation; free volatile terpenes; potentialy volatile terpenes)

Sažetak
It is well known that different viticultural practices have an important influence on the quality of grapes, must and wine. Aiming to examine impact of partial defoliation we were measured composition of the aromatic components in the wine of Gewurztraminer, winegrowing hills of Zagreb, subregion Prigorje

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
178-0580477-2130 - Funkcionalna analiza i molekularna karakterizacija vinskih kvasaca (Sandi Orlić, )

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb

Časopis indeksira:


  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • Emerging Sources Citation Index (ESCI)
  • Scopus