Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Crtica iz povijesti vukovarskih Židova. Obitelj Pfeffermann i njihova poslovno stambena jednokatnica u Vukovaru iz 1923. (CROSBI ID 145152)

Prilog u časopisu | ostalo

Damjanović, Dragan Crtica iz povijesti vukovarskih Židova. Obitelj Pfeffermann i njihova poslovno stambena jednokatnica u Vukovaru iz 1923. // Ha-kol (Zagreb), 106 (2008), 32-36

Podaci o odgovornosti

Damjanović, Dragan

hrvatski

Crtica iz povijesti vukovarskih Židova. Obitelj Pfeffermann i njihova poslovno stambena jednokatnica u Vukovaru iz 1923.

Članak govori o izgradnji kuće obitelji Pfeffermann u Vukovaru 1923. U vrijeme gradnje radilo se o jednoj od najvećih građanskih stambenih objekata u ovom gradu uopće. Sagrađena je prema projektima vukovarskog graditelja Frana Funtaka. Stilsko rješenje koje je Funtak primijenio pokazuje ponajviše utjecaj kasne secesije te art-déco arhitekture. Kuća Pfeffermann srušena je u posljednjem ratu.

Vukovar; Židovi; Fran Funtak; art-déco; arhitektura

nije evidentirano

engleski

Story from the History of Vukovar Jews. Family Pfeffermann and their House Built in 1923 in Vukovar

nije evidentirano

Vukovar; Jews; Fran Funtak; Art-déco; Architecture

nije evidentirano

Podaci o izdanju

106

2008.

32-36

objavljeno

1332-5892

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam, Povijest, Povijest umjetnosti

Poveznice