Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Sve o Cetini i njezinu poriječju (CROSBI ID 762297)

Druge vrste radova | rukopis

Štambuk-Giljanović, Nives ; Caktaš, Vladimir Sve o Cetini i njezinu poriječju // Hrvatska vodoprivreda.XI:121-122 ( prosinac 2002. godine), 77.. 2002.

Podaci o odgovornosti

Štambuk-Giljanović, Nives ; Caktaš, Vladimir

hrvatski

Sve o Cetini i njezinu poriječju

Doc. dr. sc. Nives Štambuk-Giljanović, voditeljica Odjela za ispitivanje voda, zraka i tla Zavoda za javno zdravstvo u Splitu, objavila je knjigu Vode Cetine i njezina poriječja, koju je autorica nazvala"riznicom višegodišnjih rezultata istraživanja te rijeke". U knjizi su iscrpno obrađenii speleološki oblici u splitskom zaleđu i na otocima Braču i Hvaru. Ti su speleološki oblici važni, jer se, s prikladnim tehničkim rješenjima, mogu koristiti za opskrbu stanovništva na krškim područjima. Posebno je zanimljiv zahvat oborinskih voda na otoku Braču, koji se procjenjuje na 18.000 m3, a tvori ga niz povezanih akumulacija ( Vela Voda, Dunaj, Sava, Morava i Cura).

Vode Cetine i njezina poriječja

nije evidentirano

engleski

All about Cetina and its Watershed

nije evidentirano

The Cetina River and its Watershed

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatska vodoprivreda.XI:121-122 ( prosinac 2002. godine), 77.

2002.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano