Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Promocija knjige dr.sc.Nives Štambuk-Giljanović, Vode Dalmacije (CROSBI ID 762262)

Druge vrste radova | rukopis

Štambuk-Giljanović, Nives ; Smoljanović, Mladen Promocija knjige dr.sc.Nives Štambuk-Giljanović, Vode Dalmacije // Bilten Zavoda za javno zdravstvo Županije Splitsko - dalmatinske, dvobroj 12/13 , godina II, lipanj 1995. 1995.

Podaci o odgovornosti

Štambuk-Giljanović, Nives ; Smoljanović, Mladen

hrvatski

Promocija knjige dr.sc.Nives Štambuk-Giljanović, Vode Dalmacije

Treba naglasiti da je dio dalmatinskog slijevnoga područja bio pod neprijateljskim zaposjednućem od 1991. godine, pa se od tada nije moglo pratiti značajke vode na 27 zaposjednutih mjernih mjesta od 52 mjesta . Od dalmatinskih izvora bitnih za vodoopskrbu zaposjednuti su samostalni izvori Kakma i Miljacka, te izvori Zrmanje (duž cijeloga toka), Krke (od izvora do Visovačkoga jezera) i Cetine (od izvora Vukovića vrela do brane Peruče).Zaposjednuće izvora i gornjih tokova ozbiljna je prijetnja zagađenju nizvodnih tokova.U odnosu na ograničene mogućnosti opskrbe kvalitetnom vodom u Dalmaciji, zdravstvene i vododjelske ustanove životno su se zanimale za upoznavanje značajki njezine vode pa se potonjemu posvećuje sve veća pozornost. Povod takvim istraživanjima je i znanstveno zanimanje geologa i hidrogeologa za oblikovanje akumulacijskih jezera za hidroelektrane ali i za iskorištavanja te skupljene vode za vodoopskrbu.

Vode Dalmacije

Literatura o Nives Štambuk-Giljanović

engleski

Book presentation of The Water Resources in Dalmatia written by Nives Štambuk-Giljanović

nije evidentirano

The Water Resources in Dalmatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Bilten Zavoda za javno zdravstvo Županije Splitsko - dalmatinske, dvobroj 12/13 , godina II, lipanj 1995

1995.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano