Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Poboljšanje sigurnosti i kakvoće tradicionalnih fermentiranih kobasica (CROSBI ID 740594)

Prilog sa skupa u časopisu | izvorni znanstveni rad

Zdolec, Nevijo ; Hadžiosmanović, Mirza ; Kozačinski, Lidija ; Cvrtila Fleck, Željka ; Filipović, Ivana ; Leskovar, Kristina ; Popelka, Peter ; Marcinčak, Slavomir Poboljšanje sigurnosti i kakvoće tradicionalnih fermentiranih kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. 2008. str. 203-206

Podaci o odgovornosti

Zdolec, Nevijo ; Hadžiosmanović, Mirza ; Kozačinski, Lidija ; Cvrtila Fleck, Željka ; Filipović, Ivana ; Leskovar, Kristina ; Popelka, Peter ; Marcinčak, Slavomir

hrvatski

Poboljšanje sigurnosti i kakvoće tradicionalnih fermentiranih kobasica

Cilj ovog rada bio je istražiti utjecaj bakteriocinogene kulture Lactobacillus sakei na sigurnost i kakvoću tradicionalnih fermentiranih kobasica. Provedena su dva pokusa ; prvi radi uvida u učinak kulture na inokuliranu populaciju bakterije Listeria monocytogenes, i drugi s ciljem uvida u utjecaj kulture na mikrobiološke, fizikalno-kemijske i senzorne karakteristike kobasica. Broj L. monocytogenes značajno je smanjen u svim fazama zrenja (P<0, 05). Primjenom bakteriocinogene kulture smanjen je broj enterokoka, koagulaza negativnih koka i kvasaca u gotovom proizvodu (P<0, 05). Senzorna svojstva kobasica poboljšana su, primarno kiselost, žilavost i sočnost.

sigurnost; kakvoća; fermentirane kobasice

nije evidentirano

engleski

Upgrading the safety and quality of traditional fermented sausages

nije evidentirano

safety; quality; fermented sausages

nije evidentirano

Podaci o prilogu

203-206.

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Meso : prvi hrvatski časopis o mesu

1332-0025

Podaci o skupu

Nepoznat skup

ostalo

29.02.1904-29.02.2096

Povezanost rada

Veterinarska medicina