Ekonomski i ekološki aspekti uvođenja biodizela u ugostiteljsko turistički biznis ruralne Istre (CROSBI ID 143860)
Prilog u časopisu | prethodno priopćenje
Podaci o odgovornosti
Ružić, Pavlo ; Ružić Ivan ; Dropulić, Marinela
hrvatski
Ekonomski i ekološki aspekti uvođenja biodizela u ugostiteljsko turistički biznis ruralne Istre
U ovom radu raspravlja se o mogućnostima uvođenja biodizela u ugostiteljski i turistički biznis. S tim u vezi autori istražuju ekonomski utjecaj što ga biodizel ima na ugostiteljski i turistički biznis, kao i ekološki utjecaj biodizela na očuvanje čiste i zdrave okoline. U radu autori odgovaraju na brojna pitanja kao što su: što je to biodizel, kakva su njegova kemijska i druga svojstva u usporedbi s klasičnim dizelom, kako se proizvodi i po kojim cijenama, da li se njegovo uvođenje pozitivno odražava na ekonomiku ugostiteljskog i turističkog biznisa, kako svojim kemijskim i drugim svojstvima utječe na ekologiju prostora i dr. S tim u vezi postavlja se hipoteza s kojom se tvrdi da se uvođenjem biodizela u ugostiteljski i turistički biznis može doprinijeti ekonomskoj učinkovitosti i očuvanju okoline turističke destinacije. Za dokazivanje hipoteze u radu se koriste uobičajene metode s kojima se istražuje društveni, ekonomski i ekološki utjecaji bio dizela na ugostiteljsko turističko poslovanje
biodizel; ugostiteljsko turistički biznis; ruralno područje; turizam; ponuda; ekologija.
nije evidentirano
engleski
Economic and Environmental Aspects of Introduving the Use of Biodisel in the Hospitality and Tourism Bsusiness of Rural Istria
nije evidentirano
biodiesel; tourism business; rural area; tourism; offer; ecology
nije evidentirano