Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje optimalnog termina kapitalnog remonta hidroelektrana na Dravi (CROSBI ID 761963)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Kuzle, Igor ; Pandžić, Hrvoje Određivanje optimalnog termina kapitalnog remonta hidroelektrana na Dravi // Određivanje optimalnog termina kapitalnog remonta hidroelektrana na Dravi. 2008.

Podaci o odgovornosti

Kuzle, Igor ; Pandžić, Hrvoje

hrvatski

Određivanje optimalnog termina kapitalnog remonta hidroelektrana na Dravi

Redoviti godišnji remonti agregata hidroelektrana na rijeci Dravi obavljaju se početkom godine u razdoblju najmanjih dotoka i ovisno o opsegu radova traju uglavnom 4 do 6 tjedana po agregatu. Ukoliko se za vrijeme remonta, kada je raspoloživ samo jedan agregat u hidroelektrani, dotoci povećaju iznad 250 m3/s (polovica instaliranog protoka elektrane), višak vode se preljeva. U slučaju redovitih godišnjih remonta takve situacije su u HE Dubrava posebno rijetke jer ona ima najveću akumulaciju od tri dravske hidroelektrane. Međutim, ako se radi o kapitalnim remontima koji traju nekoliko mjeseci, ulazi se u razdoblje kada su očekivani dotoci veći od polovice instaliranog protoka i tada nije moguće izbjeći preljev viška vode.

raspored održavanja; gubici energije

nije evidentirano

engleski

Defining the Optimal Term for the Capital Repair of the Hydro-Power Plants on the River Drava

nije evidentirano

Maintenance Scheduling; Energy Loss

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Određivanje optimalnog termina kapitalnog remonta hidroelektrana na Dravi

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika