Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Nezavisni proizvođači električne energije u elektroenergetskom sustavu Hrvatske (CROSBI ID 750776)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Lukić, Mažana ; Zeljko, Mladen ; Petrić, Hrvoje Nezavisni proizvođači električne energije u elektroenergetskom sustavu Hrvatske // Energetski institut "Hrvoje Požar". 1999.

Podaci o odgovornosti

Lukić, Mažana ; Zeljko, Mladen ; Petrić, Hrvoje

hrvatski

Nezavisni proizvođači električne energije u elektroenergetskom sustavu Hrvatske

Hrvatski elektroenergetski sustav danas je u cijelosti u vlasništvu državne elektroprivredne kompanije HEP koja je na pragu korjenite reorganizacije potaknute od strane Vlade Republike Hrvatske, te međunarodnih institucija. Najveći pomaci prema procesu restrukturiranja i privatizacije mogu se prepoznati na području proizvodnje električne energije u vidu pojave novih sudionika – nezavisnih proizvođača električne energije. Sudjelovanje stranih investitora u proizvodnji električne energije koja je do sada bila isključivo pravo državnog monopola je složena problematika koja zahtjeva razumijevanje velikog broja procesa koji se trenutno odvijaju širom svijeta. Tuđa iskustva mogu doprinijeti ali ne i ponuditi jedinstveno rješenje koje bi moglo biti primijenjeno na hrvatski elektroenergetski sektor. Proces restrukturiranja, privatizacije i demonopolizacije dugotrajan je i složen, a ova studija pokušava ponuditi moguća rješenja za uspješno sudjelovanje nezavisnih proizvođača na budućem tržištu električne energije u Hrvatskoj.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

Independent Power Producers in Croatian Power System

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Energetski institut "Hrvoje Požar"

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika