Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

 Nacionalni energetski program KOGEN - pilot projekt: Studija izvodljivosti kogeneracijskog postrojenja u KB Dubrava - Zagreb (CROSBI ID 750774)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Petrić, Hrvoje  Nacionalni energetski program KOGEN - pilot projekt: Studija izvodljivosti kogeneracijskog postrojenja u KB Dubrava - Zagreb // Energetski institut "Hrvoje Požar", Institut Catala d'Energia. 1999.

Podaci o odgovornosti

Petrić, Hrvoje

hrvatski

 Nacionalni energetski program KOGEN - pilot projekt: Studija izvodljivosti kogeneracijskog postrojenja u KB Dubrava - Zagreb

Bolnica Dubrava smještena je u gradu Zagrebu. Radi se o modernoj građevini, projektiranog kapaciteta 755 kreveta. Energetske potrebe bolnice tipične su za ovu vrstu objekta: električna energija, topla sanitarna voda, toplina za grijanje (zimi), hlađenje (ljeti). Budući da bolnica radi neprekidno tijekom cijele godine i ima jednoliki toplinski konzum, u studiji se proučava mogućnost uvođenja kogeneracijskog postrojenja. U studiji je razmatrano 60 scenarija kogeneracijskih postrojenja, odnosno uvjeta rada. Rezultati pokazuju da ne postoje nikakve poteškoće da bi se izradilo tehničko rješenje za kogeneraciju u bolnici Dubrava, no konačno rješenje zavisi od prilagodbe zakonskog okvira na nove uvjete koji će omogućiti njegovu izvodljivost. Studija je poslužila kao polazna točka za analizu izvodljivosti uvođenja kogeneracije u sektor usluga u Republici Hrvatskoj.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

 KOGEN National Energy Programme - Pilot Project: Feasibility Study of Cogeneration Plants in the KB Dubrava - Zagreb

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Energetski institut "Hrvoje Požar", Institut Catala d'Energia

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika