Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Informatički pristup-šifriranje, uzorkovanje i praćenje kvaliteta voda te zagađivača vodnog područja ( II. dio) (360282) (CROSBI ID 143680)

Prilog u časopisu | stručni rad

Matoković, Berezina ; Štambuk-Giljanović, Nives Informatički pristup-šifriranje, uzorkovanje i praćenje kvaliteta voda te zagađivača vodnog područja ( II. dio) (360282) // Hrvatska vodoprivreda, 10 (2001), 105-106; 64-66

Podaci o odgovornosti

Matoković, Berezina ; Štambuk-Giljanović, Nives

hrvatski

Informatički pristup-šifriranje, uzorkovanje i praćenje kvaliteta voda te zagađivača vodnog područja ( II. dio) (360282)

Šifrantski sustav predstavljen u ovom radu pokušaj je usustavljivanja podataka iz područja ispitivanja vode u Dalmaciji.Pretpostavka je da će se on dosljedno primjenjivati (obogaćivati), što će omogućiti usporedivost podataka u dugoročnom razdoblju. Također je značajno što će se lako moći razmatrati područja koja do sada uopće nisu bila ispitivana ( a trebalo je ) jednostavno iz razloga što je količina i bogatstvo podataka nadilazilo moć ljudskog zapamćivanja i zapisivanja. Važan je čimbenik primjene informatičkih metoda tzv. relacijskom bazom podataka, odnosno mogućnost mijenjanja pokazatelja promatranja i jednostavno dodavanje pokazatelja podataka bez promjene osnovne metode šifriranja. Bez tako (sustavno) pripremljenoga šifrantskog sustava za praćenje podataka u području ispitivanja vode ne bi se mogao smisleno razvijati nijedan informatički projekt, odnosno izradba takvog šifrantskog sustava preduvjet je za primjenu informatičkog rješenja u tom području praćenja podataka o vodi.

šifriranje; uzorkovanje; praćenje kakvoće; nadzor zagađenja vode

Arhiva: Zavod za javno zdravstvo Županije splitsko-dalmatinske, Split

engleski

The informatical aspect-code system, sampling, monitoring and water pollution control (II.part)

nije evidentirano

code system; sampling; monitoring; water pollution control

nije evidentirano

Podaci o izdanju

10 (105-106)

2001.

64-66

objavljeno

1330-321X

Povezanost rada

nije evidentirano