Zdrava i dijetalna prehrana u turističkoj ponudi (CROSBI ID 36924)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Ćurin, Katja
hrvatski
Zdrava i dijetalna prehrana u turističkoj ponudi
Turistička djelatnost kroz svoje usluge (gastronomske , rekreativne, kulturne, zabavne) može postati značajan čimbenik u ponovnom uspostavljanju ravnoteže psihičkog i fizičkog zdravlja suvremenog čovjeka.Kako je prehrana vodeći čimbenik u nastajanju i prevenciji večine kroničnih nezaraznih bolesti suvremenog čovjeka, njezino planiranje i primjena u turizmu a i uopće ima ključno mjesto u zaštiti zdravlja turista i cjelokupnog pučanstva.Unapređenje i proširenje primjene informatike na svim područjima prehrane, a posebno u turizmu, imperativ je današnje civilizacije.
prehrana, turizam, zdravstvena kultura, kronične bolesti
nije evidentirano
engleski
Nutrition in tourism adapted to contemporary morbidyti trends
nije evidentirano
nutrition, tourism, health culture, chronic diseases
nije evidentirano
Podaci o prilogu
219-233.
objavljeno
Podaci o knjizi
Zdravlje i turizam
Mirić, Dinko ; Vlahović, Darko
Split: Hrvatsko kardiološko društvo - ogranak Split
1998.
953-97591-0-2