Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Vode Dalmacije (drugo dopunjeno i prošireno izdanje) (CROSBI ID 743539)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Štambuk-Giljanović, Nives Vode Dalmacije (drugo dopunjeno i prošireno izdanje). Split: Nastavni Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Split, 2006. 588..

Podaci o odgovornosti

Štambuk-Giljanović, Nives

hrvatski

Vode Dalmacije (drugo dopunjeno i prošireno izdanje)

Knjiga Vode Dalmacije pohranilište je višegodišnjih istraživanja voda. Prikazana je usporedba aritmetičkoga, geometrijskog i modificiranog aritmetičkog indeksa prema definiciji kakvoće vode i prema mojim istraživanjima. Knjiga upućuje na mogućnost pročišćivanja otpadne vode, aktiviranom glinom, aktiviranom smjesom gline i nekih industrijskih prašina kao koagulanata. Opisane su vodoopskrbne građevine u Dalmaciji i izvori vode za piće na otocima. U knjizi su istražene razine natrija u izvorskoj, površinskoj i podzemnoj vodi, kao ekološkoga čimbenika, koji, zajedno s drugim čimbenicima, utječe na ljudsko zdravlje.

kakvoća voda; indeksi kakvoće voda; nakapnice; podjela voda; Dalmacija

2. dopunjeno i prošireno izdanje. Odlukom Senata Sveučilišta u Splitu broj: 01-1-34/1-11/1-2005., na sjednici održanoj 21. srpnja 2005. godine, odobreno je korištenje naziva sveučilišni udžbenik Sveučilišta u Splitu (Manualia Universitatis studiorum Spalatensis).

engleski

The Water Resources in Dalmatia (second edition)

nije evidentirano

water quality; water quality indexes; cisterns; water classification; Dalmacija

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Split: Nastavni Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Split

588

2006.

nije evidentirano

objavljeno

953-96304-7-9

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita