Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Hidrotermička obrada drva (CROSBI ID 743528)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Pervan, Stjepan Hidrotermička obrada drva / Pervan, Stjepan (ur.). Zagreb: Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. 770..

Podaci o odgovornosti

Pervan, Stjepan

Pervan, Stjepan

hrvatski

Hidrotermička obrada drva

Svrha ovih predavanja jest ujedinjavanje na jednom mjestu kako osnovnih tako i praktičnih znanja o tehničkim postupcima hidrotermičke prerade drva i drvnih materijala. Predavanja su namijenjena različitoj publici, ponajprije, ona su praktični vodič za sve koji imaju rade sa drvom u bilo kojem njegovom obliku u slučaju kada se jave problemi u korištenju. Također su namijenjena za rukovoditelje pogona za primarnu preradu drva, tako da mogu uvidjeti važnost i složenost hidrotemičke obrade, te na takav način poduprijeti proces prerade drva u cilju postizanja veće kvalitete i bolje iskoristivosti drvne sirovine. Kao najvažnije mjesto uporabe, predavanja su namijenjena nastavnom, stručnom i istraživačkom radu na području hidrotermičke obrade u znanstvenim, stručnim i obrazovnim institucijama koje se bave postupcima prerade drva. Sveučilišna predavanja namijenjena su nastavi na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u sklopu nastavnog programa iz predmeta dodiplomskog studija drvne tehnologije “ Sušenje drva i drvnih materijala” te diplomskog studija, usmjerenja Drvnotehnološki procesi, iz predmeta “ Hidrotermička obrada drva” i “ Specijalne metode sušenja drva” .

Hidrotermička obrada; Drvo; Sušenje; Obrada parom

nije evidentirano

engleski

Hydrothermal processing of wood

nije evidentirano

hydrothermal processing; wood; drying; steaming

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

770

2007.

nije evidentirano

objavljeno

953-6307-92-8

Povezanost rada

Drvna tehnologija