Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Zaboka (CROSBI ID 761788)

Druge vrste radova | ostalo

Grgurević, Oleg ; Šmit, Krunoslav Izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Zaboka // Sveučilište u zagrebu, Arhitektonski fakultet - Zavod za urbanizam, prostorno planiranje i pejzažnu arhitekturu. 2007.

Podaci o odgovornosti

Grgurević, Oleg ; Šmit, Krunoslav

hrvatski

Izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Zaboka

Od donošenja Prostornog plana uređenja Grada Zaboka (dalje PPUGZ) (Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije br. 02/04, 04/04-ispr., 12/04-ispr., 02/05-ispr., 7/05 8 (izmjene i dopune), 10/05-ispr., 17/05-ispr. i 12/06-ispr.) prošle su dvije godine u kojemu su se vremenu stekle pretpostavke iz Programa mjera za unapređenje stanja u prostoru Grada Zaboka o nužnosti izrade točkastih izmjena i dopuna na pojedinim dijelovima PPUGZ i to sve jugoistočno od pruge Zabok-Zagreb-Varaždin, u području na kojemu je izvornim planom bila planirana pretežito gospodarska namjena. Neočekivani razvoj, odnosno: - nenadana mogućnost proširenja obuhvata središnjeg dijela naselja Zabok (zbog stečaja ZIVT-a) na područje preko željezničke pruge (važno područje za širenje središnjeg dijela naselja, odnosno, njegovog najužeg centralnog dijela preko željezničke pruge, južno od kolodvora) zahtijeva određene promjene namjena i promjenu razine planiranog prostornog plana za ovo područje od razine detaljnog plana uređenja (DPU „ Centar 3“ ) na razinu urbanističkog plana uređenja (UPU „ Centar 3“ ) te promjenu (proširenje) obuhvata navedenog prostornog plana (DPU-a) ; - potreba da se izgradnja i uređenje velike kompaktne gospodarske zone u Zaboku, omeđene: željezničkom prugom Zagreb-Zabok, auto-cestom Zagreb-Macelj, državnom cestom Mokrice-Kumrovec i pristupnom cestom u centar Zaboka, prostorno proširi na dijelu od rijeke Krapinice do koridora auto-ceste te da se daljnja izgradnja planira s više manjih urbanističkih planova uređenja (a ne jednim velikim), nadalje, da se izvrše manje promjene namjena i da se planira već ovim planom detaljnija razrada osnovne prometne mreže, - potreba da se kroz planiranu gospodarsku zonu smještenu između državne ceste Mokrice-Kumrovec i granice s općinom Veliko Trgovišće planira spojna cesta s gospodarskom zonom u općini Veliko Trgovišće glavni su razlozi zbog kojih se moralo pristupiti ovima točkastim Izmjenama i dopunama PPUGZ. Sve grafičke promjene ucrtane su na kartografskim prikazima, osobito na kartografskom prikazu: « ; ; Građevna područja naselja i područja posebnih uvjeta za korištenje» ; ; u mjerilu 1:5000 (listovi : od 4-1 do 4-5). U tekstu PPUGZ usklađene su numeričke vrijednosti u osnovnim tabelarnim prikazima, tabeli 26. „ ODNOS PLANIRANIH POVRŠINA U PPUGZ“ i tabeli 27: „ ISKAZ PROSTORNIH POKAZATELJA ZA NAMJENU PORŠINA“ . Također, neki problemi, koji su se pojavili u provođenju PPUGZ u vremenu od njegovog donošenja, iziskivali su manje prilagodbe teksta u normativnom dijelu PPUGZ - Odredbama za provođenje. Objavljeno u Službenom glasniku Krapinsko-zagorske županije broj 19/07.

prostorni plan; Zabok; grad; okoliš; dopune

nije evidentirano

engleski

Town of Zabok - Municipal plan: amendments

nije evidentirano

Municipal Plan; Zabok; Town; Enviroment; Amendments

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Sveučilište u zagrebu, Arhitektonski fakultet - Zavod za urbanizam, prostorno planiranje i pejzažnu arhitekturu

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam