Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Snimka stanja korištenja i troškova energije unutar društva Hrvatske autoceste (CROSBI ID 761706)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Keco, Mario ; Maljković, Danica Snimka stanja korištenja i troškova energije unutar društva Hrvatske autoceste // EIHP, Zagreb. 2007.

Podaci o odgovornosti

Keco, Mario ; Maljković, Danica

hrvatski

Snimka stanja korištenja i troškova energije unutar društva Hrvatske autoceste

Tema ove studije je analiza troškova i korištenja energije u društvu Hrvatske autoceste. U uvodnom se dijelu opisuje projektni zadatak i objekti HAC-a. Objekti HAC-a su kategorizirani, pobrojeni i kratko opisani. Metodologija energetskog pregleda je opisana u drugom poglavlju. Opisan je pristup problematici te instrumenti i alati korišteni u prikupljanju podataka. Potrošnja energije i pripadajući troškovi analizirani su u trećem poglavlju. Prvo je analizirana ukupna potrošnja energije na razini HAC-a i na razini pojedinih kategorija objekata, a zatim potrošnja energije pojedinačnih objekata. Uz prikaz potrošnje pojedinog objekta dan je i prikaz rezultata mjerenja za objekte na kojima su mjerenja obavljena. Troškovi za energiju analizirani su za cijeli sustav HAC-a i za pojedine kategorije objekata. Dan je prijedlog modela baze podataka za kontinuirano praćenje potrošnje i troškova energije u sustavu HAC-a. Dane su i načelne preporuke za učinkovitije gospodarenje energijom. Prilog ovoj studiji čini energetski upitnik razvijen na EIHP za potrebe ovog projekta.

energetska analiza; troškovi energije; snimka stanja

nije evidentirano

engleski

Energy Consumption and Costs Analysis in Croatian Highways company

nije evidentirano

Energy consumption analyses; Energy consumption; energy audit

nije evidentirano

Podaci o izdanju

EIHP, Zagreb

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Strojarstvo