Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Analiza energetike u odabranim objektima Konzuma d.d. i prijedlog standarda projektiranja (CROSBI ID 761685)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Prebeg, Filip ; Keco, Mario Analiza energetike u odabranim objektima Konzuma d.d. i prijedlog standarda projektiranja // Zagreb, EIHP. 2007.

Podaci o odgovornosti

Prebeg, Filip ; Keco, Mario

hrvatski

Analiza energetike u odabranim objektima Konzuma d.d. i prijedlog standarda projektiranja

Cilj rada je definirati interne standarde energetike koji će se koristiti prilikom projektiranja i nabave energetske opreme radi poboljšanja poslovanja, odnosno efikasnijeg upravljanja energetikom i troškovima energije. Mjerenja električnih veličina koja služe za bolje razumijevanje dinamike potrošnje vršena su u 24-satnom razdoblju i u dužem vremenskom periodu (ljeto/zima).Izmjerenu potrošnju energije analiziralo se u odnosu na postojeće - projektirano rješenje te se razmatraju moguće mjere energetske efikasnosti za smanjenje potrošnje i troškova energije. Kao rezultat ovih analiza, utvrđuje se da li su objekti energetski optimalno projektirani i definiraju se isplative mjere energetske efikasnosti. Konačno, sintezom dobivenih rezultata, odnosno provedenih analiza, moguće je definirati interni standard Konzuma za projektiranje i nabavu energetske opreme.

Energetska analiza; energetski standard

nije evidentirano

engleski

Energy analyses and definition of internal energy consumption standard of KONZUM

nije evidentirano

Energy consumption analyses; Energy consumption standard

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb, EIHP

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika, Ekonomija