Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 351531

Studija energetskog sektora u BiH - Modul 1 - Energetske rezerve, proizvodnja, potrošnja i trgovina - Knjiga D - Energetske bilance do 2020. godine


Vuk, Branko; Božić, Helena
Studija energetskog sektora u BiH - Modul 1 - Energetske rezerve, proizvodnja, potrošnja i trgovina - Knjiga D - Energetske bilance do 2020. godine, 2008. (ekspertiza).


Naslov
Studija energetskog sektora u BiH - Modul 1 - Energetske rezerve, proizvodnja, potrošnja i trgovina - Knjiga D - Energetske bilance do 2020. godine
(Energy sector study BiH - Module 1 - Energy reserves, production, consumption and trade - Book D - Energy balances up to 2020)

Autori
Vuk, Branko ; Božić, Helena

Izvornik
EIHP

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, ekspertiza

Godina
2008

Ključne riječi
Energetska bilanca
(Energy balance)

Sažetak
Energetske bilance za razdoblje do 2020. godine izrađene su korištenjem rezultata ostalih modula. Kao temeljni podaci u konstrukciji energetskih bilanci iskorištene su prognoze finalne potrošnje energije u svim sektorima. Proizvodnja električne energije, potrošnja ugljena za proizvodnju električne energije, izvoz električne energije te gubici električne energije u prijenosu i distribuciji određeni su na temelju rezultata analiza provedenih u modulima 2, 3, 4 i 5. Vrlo važnu ulogu u izradi energetskih bilanci imali su rezultati iz modula 8 (Rudnici ugljena) u određivanju proizvodnje ugljena te vlastitoj potrošnji energije u rudnicima. Također su iskorišteni rezultati iz modula 9 (Centralno grijanje) i to struktura goriva za kotlovnice, proizvodnja toplinske energije kao i gubici toplinske energije u njezinoj distribuciji do krajnjih potrošača. Na temelju rezultata iz modula 11 (Nafta) definirana je razina prerade u rafinerijama u Bosanskom Brodu i Modriči, dok je za potrošnju prirodnog plina (modul 10) računato da će se osigurati iz uvoza.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
ElektrotehnikaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
201-0000000-3261 - Modeliranje razvoja energetskih sustava i podsustava (Mladen Zeljko, )

Ustanove
Energetski institut

Autor s matičnim brojem:
Branko Vuk, (88263)
Helena Božić, (201470)