Gastronomija i tradicijsko u funkciji ruralnog turizma Istre (CROSBI ID 761505)
Druge vrste radova | ostali članci/prilozi
Podaci o odgovornosti
Orlić, Ivona
hrvatski
Gastronomija i tradicijsko u funkciji ruralnog turizma Istre
Rad započinje interpretacijom i objašnjenjem pojmova gastronomija, tradicije i autentičnosti. Interpretirani pojmovi analiziraju se u kontekstu izvornosti kao primjenjivi elementi u funkciji ruralnog turizma. U tekstu se pokušalo definirati tradicijska jela u Istri na primjeru troje obitelji kroz tri različite generacije, (metodom intervjua) te komparirati sa gastro ponudama odnosno jelovnicima u dva seljačka domaćinstva na području Istre. Kao najtipičnije i najučestalije tradicijsko jelo u Istri zasigurno je maneštra. Dok su jela pripravljena za svečanije prilike sastavljena od tjestenine (njoki, fuži, pljukanci) s umakom (šugom od kokoše, zeca ili junetine) te kuhanim kupusom.
gastronomija; tradicija; Istra; turizam
rad je u tisku
engleski
Gastronomy and traditional in the function of the rural tourism of Istria
nije evidentirano
gastronomy; traditional; Istria; tourism
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zbornik radova s 1. Kongresa o ruralnom turizmu, Hvar 2007
2007.
nije evidentirano
objavljeno