Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Gastronomija i tradicijsko u funkciji ruralnog turizma Istre (CROSBI ID 761505)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Orlić, Ivona Gastronomija i tradicijsko u funkciji ruralnog turizma Istre // Zbornik radova s 1. Kongresa o ruralnom turizmu, Hvar 2007. 2007.

Podaci o odgovornosti

Orlić, Ivona

hrvatski

Gastronomija i tradicijsko u funkciji ruralnog turizma Istre

Rad započinje interpretacijom i objašnjenjem pojmova gastronomija, tradicije i autentičnosti. Interpretirani pojmovi analiziraju se u kontekstu izvornosti kao primjenjivi elementi u funkciji ruralnog turizma. U tekstu se pokušalo definirati tradicijska jela u Istri na primjeru troje obitelji kroz tri različite generacije, (metodom intervjua) te komparirati sa gastro ponudama odnosno jelovnicima u dva seljačka domaćinstva na području Istre. Kao najtipičnije i najučestalije tradicijsko jelo u Istri zasigurno je maneštra. Dok su jela pripravljena za svečanije prilike sastavljena od tjestenine (njoki, fuži, pljukanci) s umakom (šugom od kokoše, zeca ili junetine) te kuhanim kupusom.

gastronomija; tradicija; Istra; turizam

rad je u tisku

engleski

Gastronomy and traditional in the function of the rural tourism of Istria

nije evidentirano

gastronomy; traditional; Istria; tourism

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zbornik radova s 1. Kongresa o ruralnom turizmu, Hvar 2007

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Etnologija i antropologija