Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Postupci priprave i izolacije organskih spojeva, II. obnovljeno i dopunjeno izdanje (CROSBI ID 743433)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Rapić, Vladimir Postupci priprave i izolacije organskih spojeva, II. obnovljeno i dopunjeno izdanje / Bukan, Goran (ur.). Zagreb: Školska knjiga, 2008. 133..

Podaci o odgovornosti

Rapić, Vladimir

Bukan, Goran

hrvatski

Postupci priprave i izolacije organskih spojeva, II. obnovljeno i dopunjeno izdanje

U priručniku je zadržana koncepcija iz 1. izdanja, tj nakon uvodnih su poglavlja izdvojeni dijelovi posvećeni općim postupcima pročišćavanja, izolacije i identifikacije organskih spojeva &laquo ; laboratorijske operacije&raquo ; ), sintezi te izolaciji i pretvorbama prirodnih spojeva. Na kraju knjige nalazi se nekoliko korisnih priloga, među kojima je posebno važan onaj o pogibeljnim svojstvima kemijskih spojeva koji ukazuje na mjere opreza i zaštite pri radu u laboratorijima. Abecedno predmetno kazalo omogućuje brzo snalaženje u tekstu. U ovome izdanju ispravljene su uočene greške te modificirani propisi u smislu boljega iskorištenja i povećanja sigurnosti (npr. gdje je to god bilo moguće zapaljivi dietil-eter je kao ekstrakcijsko otapalo zamijenjen diklormetanom). Nadalje, teorijski je dio nadopunjen novijim spoznajama i to posebno pri izolaciji prirodnih spojeva koji su važni za prehrambeno-biotehnološke studije. Svi su propisi nadopunjeni spektroskopskim podacima za identifikaciju dobivenih preparata, a zastarjela su imena zamijenjena racionalnim imenima prema važećim nomenklaturnim pravilima.

Organski spojevi; prirodni spojevi; laboratorijske operacije; priprava; izolacija

nije evidentirano

engleski

Synthesis and Isolation of Organic compounds

nije evidentirano

Natural products; organic compounds; synthesis; isolation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Školska knjiga

133

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kemija