Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

UGOSTITELJSKA DJELATNOST – GASTRONOMIJA, SMJEŠTAJ U AGROTURIZMU (CROSBI ID 761444)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Juraković, Linda ; Tomčić, Zdenko ; Rajko, Mladen UGOSTITELJSKA DJELATNOST – GASTRONOMIJA, SMJEŠTAJ U AGROTURIZMU // Zbornik radova sa 1. Kongresa o ruralnom turizmu - Hvar 2007.. 2007.

Podaci o odgovornosti

Juraković, Linda ; Tomčić, Zdenko ; Rajko, Mladen

hrvatski

UGOSTITELJSKA DJELATNOST – GASTRONOMIJA, SMJEŠTAJ U AGROTURIZMU

Gastronomija kao dio kulturološkog identiteta postala je danas predmetom izučavanja, usavršavanja i promocije različitih regionalnih identiteta. S obzirom da Istra kao vrlo razvijena turistička regija duži niz godina ugošćuje velik broj stranih i domaćih gostiju, razvija se paralelno i svijest da bi osim prirodnih ljepota svoju prepoznatljivost na tržištu trebala tražiti i kroz veću promociju autohtonih prehrambenih artikala. Ovim istraživanjem pokušali smo utvrditi do koje mjere i na koji način se promovira nacionalna &laquo ; kuhinja&raquo ; i smještaj te kako poboljšati njihov plasman, promociju na tržište kroz agroturistička domaćinstva. Ovo istraživanje od posebnog je značaja za Istru kao najrazvijeniju hrvatsku turističku regiju koja svojim brojnim specifičnostima privlači ljubitelje agrarnog turizma iz inozemstva i tuzemstva.

Istra; gastronomija; smještaj; tržište; agroturizam.

nije evidentirano

engleski

Tourism and gastronomy - Agritourism accomoditation

nije evidentirano

Istria; gastronomy; accomoditation; market; agritourism

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zbornik radova sa 1. Kongresa o ruralnom turizmu - Hvar 2007.

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija