Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Vježbe iz farmakologije : za studente studija farmacije i medicinske biokemije : IV. godina studija : skripta (CROSBI ID 743425)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Samaržija, Ita Vježbe iz farmakologije : za studente studija farmacije i medicinske biokemije : IV. godina studija : skripta. Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. 58..

Podaci o odgovornosti

Samaržija, Ita

hrvatski

Vježbe iz farmakologije : za studente studija farmacije i medicinske biokemije : IV. godina studija : skripta

Sadržaj skripte obuhvaća nekoliko poglavlja i to: Uvod, Farmakološka istraživanja i animalna jedinica, Primjena lijekova i njihova apsorpcija, Analgetici, Lokalni anestetici, Opći anestetici, Psihofarmaci, Diuretici, Antidiuretici, Analize urina u prisutnosti ili odsutnosti lijeka u organizmu i Miorelaksansi. U skripiti se nalaze i tri priloga i to: Anatomsko-terapijsko kemijska klasifikacija lijekova (iz Registra lijekova u Hrvatskoj, 50/2007, autorice Lajle Bencarić), potom Riječnik medicinskog nazivlja i Nazivlje-često korištenih farmakoloških izraza. Na završetku je i Popis literature.

eksperimentalna farmakologija

nije evidentirano

engleski

Exercises from pharmacology : fFor students of pharmacy and medical biochemistry : IV. years of study : script

nije evidentirano

experimental pharmacology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

58

2008.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-6256-57-0

Povezanost rada

Temeljne medicinske znanosti