Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Opća mikrobiologija i imunologija (CROSBI ID 743423)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Hajsig, Danko ; Naglić, Tomo ; Madić, Josip ; Gamulin, Smilja Opća mikrobiologija i imunologija. Zagreb: Školska knjiga, 2007. 194..

Podaci o odgovornosti

Hajsig, Danko ; Naglić, Tomo ; Madić, Josip ; Gamulin, Smilja

hrvatski

Opća mikrobiologija i imunologija

U udžbeniku je obrađena taksonomija, morfologija, fiziologija i genetika bakterija te utjecaj kemijskih i fizikalnih činitelja na bakterije. Obrađena su i osnovna svojstva virusa poput građe, kemijskog sastava, umnožavanja, djelovanja fizikalnih i kemijskih činitelja na viruse i drugo. Također su obrađene osnovne značajke gljivica. Od imunologije obrađene su osnovne imunosne reakcije, imunosni sustav, antigen, protutijela, serološke reakcije, obrana organizma od infekcije i preosjetljivosti. U zasebnom poglavlju prikazane su specifičnosti praktična rada u mikrobiološkom laboratoriju. Udžbenik je namijenjen učenicima srednjih veterinarskih škola.

veterinarska mikrobiologija; veterinarska imunologija

nije evidentirano

engleski

General Microbiology and Immunology

nije evidentirano

veterinary microbiology; veterinary immunology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Školska knjiga

194

2007.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-0-21833-8

Povezanost rada

Veterinarska medicina