Utjecaj fizikalno tehničkih parametara u procesu mljevenja na kakvoću rada i energetiku mlina čekićara (CROSBI ID 349817)
Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)
Podaci o odgovornosti
Kušec, Vlado
Pliestić, Stjepan
hrvatski
Utjecaj fizikalno tehničkih parametara u procesu mljevenja na kakvoću rada i energetiku mlina čekićara
Istraživan je utjecaj istrošenosti radnih elemenata (čekića) na kakvoću rada mlina pri usitnjavanju zrna kukuruza i sojine sačme do 14% vlage. Radni elementi (čekići) su nakon utvrđivanja istrošenosti sistematizirani u tri skupine, novi, polu-istrošeni i istrošeni. Kakvoća usitnjavanja ispitana je granulometrijskom analizom prema modificiranoj metodi ASAE – standarda. Na temelju izračunatih vrijednosti modula ujednačenosti utvrđeno je da veća istrošenost čekića negativno utječe na kakvoću usitnjenog materijala. Osim istrošenosti radnih elemenata, istraživan je i utjecaj fizikalnih svojstava sirovina (vlaga uzorka, hektolitarska masa, masa 1000 zrna) na kakvoću rada mlina i energetiku mlina čekićara.
veličina čestica ; istrošenost čekića ; potrošnja energije
nije evidentirano
engleski
The Influence of Physical & Technical parameters in the process of grinding on working quality and energy consumption of the hammmermills
nije evidentirano
particle size ; worn-out hammer ; energy consumption
nije evidentirano
Podaci o izdanju
107
11.02.2004.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb