Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj fizikalno tehničkih parametara u procesu mljevenja na kakvoću rada i energetiku mlina čekićara (CROSBI ID 349817)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Kušec, Vlado Utjecaj fizikalno tehničkih parametara u procesu mljevenja na kakvoću rada i energetiku mlina čekićara / Pliestić, Stjepan (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Kušec, Vlado

Pliestić, Stjepan

hrvatski

Utjecaj fizikalno tehničkih parametara u procesu mljevenja na kakvoću rada i energetiku mlina čekićara

Istraživan je utjecaj istrošenosti radnih elemenata (čekića) na kakvoću rada mlina pri usitnjavanju zrna kukuruza i sojine sačme do 14% vlage. Radni elementi (čekići) su nakon utvrđivanja istrošenosti sistematizirani u tri skupine, novi, polu-istrošeni i istrošeni. Kakvoća usitnjavanja ispitana je granulometrijskom analizom prema modificiranoj metodi ASAE – standarda. Na temelju izračunatih vrijednosti modula ujednačenosti utvrđeno je da veća istrošenost čekića negativno utječe na kakvoću usitnjenog materijala. Osim istrošenosti radnih elemenata, istraživan je i utjecaj fizikalnih svojstava sirovina (vlaga uzorka, hektolitarska masa, masa 1000 zrna) na kakvoću rada mlina i energetiku mlina čekićara.

veličina čestica ; istrošenost čekića ; potrošnja energije

nije evidentirano

engleski

The Influence of Physical & Technical parameters in the process of grinding on working quality and energy consumption of the hammmermills

nije evidentirano

particle size ; worn-out hammer ; energy consumption

nije evidentirano

Podaci o izdanju

107

11.02.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)