Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 343625

Utjecaj fizikalno tehničkih parametara u procesu mljevenja na kakvoću rada i energetiku mlina čekićara


Kušec, Vlado
Utjecaj fizikalno tehničkih parametara u procesu mljevenja na kakvoću rada i energetiku mlina čekićara 2004., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


Naslov
Utjecaj fizikalno tehničkih parametara u procesu mljevenja na kakvoću rada i energetiku mlina čekićara
(The Influence of Physical & Technical parameters in the process of grinding on working quality and energy consumption of the hammmermills)

Autori
Kušec, Vlado

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.02

Godina
2004

Stranica
107.

Mentor
Pliestić, Stjepan

Ključne riječi
Veličina čestica ; istrošenost čekića ; potrošnja energije
(Particle size ; worn-out hammer ; energy consumption)

Sažetak
Istraživan je utjecaj istrošenosti radnih elemenata (čekića) na kakvoću rada mlina pri usitnjavanju zrna kukuruza i sojine sačme do 14% vlage. Radni elementi (čekići) su nakon utvrđivanja istrošenosti sistematizirani u tri skupine, novi, polu-istrošeni i istrošeni. Kakvoća usitnjavanja ispitana je granulometrijskom analizom prema modificiranoj metodi ASAE – standarda. Na temelju izračunatih vrijednosti modula ujednačenosti utvrđeno je da veća istrošenost čekića negativno utječe na kakvoću usitnjenog materijala. Osim istrošenosti radnih elemenata, istraživan je i utjecaj fizikalnih svojstava sirovina (vlaga uzorka, hektolitarska masa, masa 1000 zrna) na kakvoću rada mlina i energetiku mlina čekićara.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove
Visoko gospodarsko učilište, Križevci,
Agronomski fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Vlado Kušec, (261421)