Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 33961

Putevi selekcije u atletskom sportu


Babić, Vesna
Putevi selekcije u atletskom sportu // Zbornik radova 6. ljetne škole pedagoga fizičke kulture Republike Hrvatske / Findak, Vladimir (ur.).
Rovinj: Savez pedagoga fizičke kulture Republike Hrvatske, 1997. str. 91-93 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


Naslov
Putevi selekcije u atletskom sportu
(Ways of selection in athletics)

Autori
Babić, Vesna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova 6. ljetne škole pedagoga fizičke kulture Republike Hrvatske / Findak, Vladimir - Rovinj : Savez pedagoga fizičke kulture Republike Hrvatske, 1997, 91-93

Skup
6. ljetna škola pedagoga fizičke kulture Republike Hrvatske

Mjesto i datum
Rovinj, Hrvatska, 24-28.06.1997

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Atletika; selekcija; identifikacija talenata
(Atlethics; selection; talent identification)

Sažetak
Praksa pokazuje da se atletika svojim sadržajima može uključiti u rad sa djecom već i predškolske dobi. Kako otkriti nadarene? Kako pratiti i odabirati talentiranu djecu za atletski sport? U sportu se, pojedinci talentirani za pojedinu sportsku granu, odabiru već u najranijim godinama. Ranije su se talenti "otkrivali" na natjecanjima, a danas se oni sistematski traže.Atletika, kao bazični sport, ima problem koji se odnosi na "rad" sa djecom u njihovom najintenzivnijem razvojnom razdoblju. U našim školama, u razdoblju od 7 do 11 godina, s djecom ne rade stručnjaci iz područja fizičke kulture, a učitelji iako obučeni za taj rad najčešće uvjeravaju da nemaju uvjete pa se tako programi tjelesne i zdravstvene kulture najčešće pretvaraju u nastavu prirode, nagradni sat "graničara" i sl. ili kaznu za nemir i neposluh, satom nekog drugog predmeta. Praksa pokazuje da se atletika svojim sadržajima može uključiti u rad sa djecom već i predškolske dobi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kineziologija, Socijalne djelatnostiPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
034006

Ustanove
Kineziološki fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Vesna Babić, (214351)