Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kroz zbirke Muzeja i Galerije u Neumu (CROSBI ID 139824)

Prilog u časopisu | stručni rad

Puljić, Ivica Kroz zbirke Muzeja i Galerije u Neumu // Stolačko kulturno proljeće, III (2008), 6; 103-110

Podaci o odgovornosti

Puljić, Ivica

hrvatski

Kroz zbirke Muzeja i Galerije u Neumu

Nekoliko vrijednih donacija zbirki umjetnina dr. Vijeke Bože Jarka, zapaženi rad Umjetničke kolonije Neum kroz posljednjih jedanaest godina i pojedinačni darovi nekih umjetnika i vlasnika umjetnina rezultirali su utemeljenjem galerije u suterenu neumske župske crkve Gospe od Zdravlja u Neumu. S druge strane, vrijedni arheološki nalazi pretpovijesne grobnice u Vranjevau Selu kao i velikodušno ustupanje privatnih zbirki više sakupljača starina na ovome prostoru bili su poticaj da se u Neumu u tijeku 2007. godine utemelji jedinstvena ustanova pod nazivom Muzej i galerija Neum. Ustanova je već u samim početcima po broju eksponata i njihovoj vrijednosti dosegla zavidnu razinu.

Galerija; muzej; Neum; kulturna baština; umjetnost; arheologija

Rad tiskan i u časopisu Matice hrvatske Mostar: "Suvremena pitanja: časopis za prosvjetu i kulturu", godište III., broj 6, Mostar, studeni 2008., str. 103-110.

engleski

Through the Collections of the Museum and Gallery in Neum

nije evidentirano

Gallery; Museum; Neum; Cultural heritage; Art; archaeology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

III (6)

2008.

103-110

objavljeno

1512-9527

Povezanost rada

Povijest