Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 338920

Neka svojstva sirovih goveđih koža


Džaja, Petar; Čuljak, Mladen; Bagarić, Jozo; Vrkić, Vanja; Rukavec, Krunoslav; Martinković, Franjo; Šatrović Edin; Radačić, Mirko; Vranješ, Ivo; Lokin, Antonio; Semren, Ivan
Neka svojstva sirovih goveđih koža // XVI. kongres Mediteranske federacije za zdravlje i produktivnost preživača : zbornik radova = XVI. Congress of the Mediterranean Federation for Health and Produczion of Ruminants : Proceedings / Ivica Harapin, Ivica ; Kos, Josip (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet sveučilišta u Zagrebu ; Hrvatska veterinarska komora, 2008. str. 345-350 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


Naslov
Neka svojstva sirovih goveđih koža
(Certain features of raw skin from large domestic hoofed animals)

Autori
Džaja, Petar ; Čuljak, Mladen ; Bagarić, Jozo ; Vrkić, Vanja ; Rukavec, Krunoslav ; Martinković, Franjo ; Šatrović Edin ; Radačić, Mirko ; Vranješ, Ivo ; Lokin, Antonio ; Semren, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
XVI. kongres Mediteranske federacije za zdravlje i produktivnost preživača : zbornik radova = XVI. Congress of the Mediterranean Federation for Health and Produczion of Ruminants : Proceedings / Ivica Harapin, Ivica ; Kos, Josip - Zagreb : Veterinarski fakultet sveučilišta u Zagrebu ; Hrvatska veterinarska komora, 2008, 345-350

ISBN
978-953-6062-64-5

Skup
Kongres Mediteranske federacije za zdravlje i produktivnost preživača (16 ; 2008)

Mjesto i datum
Zadar, Hrvatska, 22.-26.04.2008

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Sirove kože; papkari; svojstva
(Raw skin; hoofed animals; features)

Sažetak
NEKA SVOJSTVA SIROVIH GOVEĐIH KOŽA CERTAIN FEATURES OF RAW SKIN FROM LARGE DOMESTIC HOOFED ANIMALS Sazetak: Standardom iz 1985.g. određeni su uvjeti kvalitete za sirovu kožu domaćih velikih papkara u koju spada: teleća, juneća, goveđa i bivolska koža. Teleća koža razvrstava se u 4 klase kao juneća, goveđa i bivolska. Sirovinska svojstva kože ovise o obliku, građi, dlačnom pokrivaču i potpunosti kože. Starost, spol, pasmina utječu na veličinu, debljinu, građu i dlačni pokrivač kože. Kod kože treba razlikovati ulaznu težinu, težinu soljene kože, težinu suho slane i suhe kože. Radman sirove kože je postotak težine sirove kože naspram težine tijela. Pod kalom kože podrazumijevamo gubitak težine kože za vrijeme soljenja i skladištenja te nakon soljenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
053-0532264-2260 - Komparativna dijagnostika, morfometrija i analiza tumora ljudi i životinja (Željko Grabarević, )
053-0532264-3129 - Učestalost i distribucija animalnih tumora u Republici Hrvatskoj (Petar Džaja, )

Ustanove
Veterinarski fakultet, Zagreb