Neka svojstva sirovih goveđih koža (CROSBI ID 535800)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Džaja, Petar ; Čuljak, Mladen ; Bagarić, Jozo ; Vrkić, Vanja ; Rukavec, Krunoslav ; Martinković, Franjo ; Šatrović Edin ; Radačić, Mirko ; Vranješ, Ivo ; Lokin, Antonio ; Semren, Ivan
hrvatski
Neka svojstva sirovih goveđih koža
NEKA SVOJSTVA SIROVIH GOVEĐIH KOŽA CERTAIN FEATURES OF RAW SKIN FROM LARGE DOMESTIC HOOFED ANIMALS Sazetak: Standardom iz 1985.g. određeni su uvjeti kvalitete za sirovu kožu domaćih velikih papkara u koju spada: teleća, juneća, goveđa i bivolska koža. Teleća koža razvrstava se u 4 klase kao juneća, goveđa i bivolska. Sirovinska svojstva kože ovise o obliku, građi, dlačnom pokrivaču i potpunosti kože. Starost, spol, pasmina utječu na veličinu, debljinu, građu i dlačni pokrivač kože. Kod kože treba razlikovati ulaznu težinu, težinu soljene kože, težinu suho slane i suhe kože. Radman sirove kože je postotak težine sirove kože naspram težine tijela. Pod kalom kože podrazumijevamo gubitak težine kože za vrijeme soljenja i skladištenja te nakon soljenja.
sirove kože; papkari; svojstva
nije evidentirano
engleski
Certain features of raw skin from large domestic hoofed animals
nije evidentirano
raw skin; hoofed animals; features
nije evidentirano
Podaci o prilogu
345-350.
2008.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Ivica Harapin, Ivica ; Kos, Josip
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ; Hrvatska veterinarska komora
978-953-6062-64-5
Podaci o skupu
Kongres Mediteranske federacije za zdravlje i produktivnost preživača (16 ; 2008)
predavanje
22.04.2008-26.04.2008
Zadar, Hrvatska