Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Praćenje promjena udjela šupljina u kruhu iz industrijske proizvodnje metodom računalne analize slike (CROSBI ID 349522)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jakić, Mato Praćenje promjena udjela šupljina u kruhu iz industrijske proizvodnje metodom računalne analize slike / Magdić, Damir (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2007

Podaci o odgovornosti

Jakić, Mato

Magdić, Damir

hrvatski

Praćenje promjena udjela šupljina u kruhu iz industrijske proizvodnje metodom računalne analize slike

Čak i tijekom standardizirane i računalom upravljane i nadzirane industrijske proizvodnje pekarskih proizvoda pojavljuju se razlike u izgledu gotovih proizvoda. Cilj ovog rada je bio u različitim vrstama kruha odrediti udio šupljina i promjenu tijekom višednevne proizvodnje na bazi istog brašna, sa stalnim procesnim parametrima i recepturom. U radu je analiziran Bijeli, Primorski i Miješani kukuruzni kruh nabavljan metodom slučajnog izbora u maloprodajnoj mreži tijekom 12 radnih dana. Udio šupljina određen je metodom računalne analize slike na kriškama kruha, a dobiveni podaci su statistički obrađeni i prikazani tablično i grafički. Rezultati pokazuju da se na Bijelom kruhu u navedenom periodu nalazilo prosječno 17, 26% šupljina, na Primorskom kruhu 21, 81%, a na Miješanom kukuruznom kruhu 28, 38% šupljina na analiziranoj površini. Uprkos stalnim parametrima udio šupljina tijekom navedenog perioda razlikuje se za istu vrstu kruha od 41, 06% kod Primorskog kruha, 47, 57% kod Bijelog kruha do 48, 35% kod Miješanog kukuruznog kruha.

kruh; udio šupljina; računalna analiza slike

nije evidentirano

engleski

Monitoring of share of holes changes in bread from industrial production by applying digital image analysis method

nije evidentirano

bread; share of holes; digital image analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

51

12.07.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija