Sastav i kakvoća kozjeg mlijeka iz obiteljskih gospodarstava (CROSBI ID 471624)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Majić, Tomislav ; Hadžiosmanović, Mirza ; Karadjole, Ivo ; Cvrtila, Željka
hrvatski
Sastav i kakvoća kozjeg mlijeka iz obiteljskih gospodarstava
Prikazani su rezultati istraživanja kemijskog sastava i pokazatelja higijensko-sanitarne kakvoće kozjeg mlijeka koje je potjecalo iz ukupno 36 obiteljskih gospodarstava. Postupkom CombiFoss ukupno je pretraženo 912 uzoraka kozjeg mlijeka. Prosječni kemijski sastav bio je slijedeći: mast 3,46 posto, bjelančevine 2,66, laktoza 4,8 i bezmasna suha tvar 8,24 posto. Ukupni broj somatskih stanica bio je prosječno 1.352.330/ml, a ukupni broj bakterija 260.586/ml.
kozje mlijeka; kemijski sastav; higijensko-sanitarna kakvoća; obiteljska gospodarstva
nije evidentirano
engleski
Composition and quality of the goat milk sampled from the family farms
nije evidentirano
goat milk; chemical composition; higiene-sanitary quality; family farms
nije evidentirano
Podaci o prilogu
75-79-x.
1998.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Veterinarski dani 1998
Balenović, Tomislav
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora
Podaci o skupu
Veterinarski dani-1998.
predavanje
13.10.1998-17.10.1998
Rovinj, Hrvatska