Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Komparativni prikaz odgovornosti prijevoznika za prijevoz stvari cestom i željeznicom (Novo hrvatsko transportno pravo u svjetlu međunarodnih transportnih propisa) (CROSBI ID 138688)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Radionov, Nikoleta Komparativni prikaz odgovornosti prijevoznika za prijevoz stvari cestom i željeznicom (Novo hrvatsko transportno pravo u svjetlu međunarodnih transportnih propisa) // Vladavina prava, IV (2000), 1; 129-157

Podaci o odgovornosti

Radionov, Nikoleta

hrvatski

Komparativni prikaz odgovornosti prijevoznika za prijevoz stvari cestom i željeznicom (Novo hrvatsko transportno pravo u svjetlu međunarodnih transportnih propisa)

Od osamostaljenja RH donijeti su novi zakoni koji uređuju pojedine grane prijevoza kao lex specialis, tako da danas nema više nijednoga područja koje ima pravnu prazninu i zahtijeva primjenu odredaba ZOO-a kao lex generalisa. Ti se zakoni primjenjuju na domaće prijevoze, dok se na međunarodne primjenjuju relevantne međunarodne konvencije. Ovaj je rad prikaz uređenja odgovornosti cestovnga i željezničkoga prijevoznika za štetu na stvarima u domaćem i međunarodnom prijevozu s osvrtom na sudsku praksu, ali ponegdje i kritika postojećih rješenja s prijedlozima njihovih poboljšanja.

prijevoznik; odgovornost; roba; cestovni prijevoz; željeznički prijevoz

nije evidentirano

engleski

The Comparative Survey of the Transporter's Responsibility for the Transportation of Things by Road and by Train (New Croatian Transportation Law in the Light of International Regulations)

nije evidentirano

carrier; liability; cargo; road transport; rail transport

nije evidentirano

Podaci o izdanju

IV (1)

2000.

129-157

objavljeno

1331-3207

Povezanost rada

Pravo