Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Predviđanje kretanja korisnika u lokacijski zavisnim uslugama (CROSBI ID 761140)

Druge vrste radova | radovi sa studija

Vuković, Marin Predviđanje kretanja korisnika u lokacijski zavisnim uslugama // Poslijediplomski doktorski studij ; Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilšta u Zagrebu. 2008.

Podaci o odgovornosti

Vuković, Marin

hrvatski

Predviđanje kretanja korisnika u lokacijski zavisnim uslugama

Stalan razvoj bežičnih komunikacija, Interneta i pokretnih uređaja dovode do pojave nove generacije lokacijski zavisnih usluga. Poznavanje i korištenje konteksta korisnika prilikom pružanja usluge je osnova razvoja lokacijskih usluga. Poznavanjem kretanja korisnika i predviđanjem budućih lokacija moguće je nadograditi kontekst i na taj način povećati kvalitetu postojećih usluga, ali i omogu´citi nove usluge koje bez predviđanja kretanja nisu moguće. U radu su predstavljene postojeće lokacijske usluge te prednosti koje bi predviđanje kretanja uvelo u iste. Pojašnjena je motivacija za uvođenje predviđanja kretanja i opisane su razvijene metode za predviđanje kretanja temeljene na vjerojatnosnim modelima i umjetnim neuronskim mrežama.

predviđanje; kretanje; modeli; neuronske mreže; lokacijske usluge

nije evidentirano

engleski

User movement prediction for location aware services

nije evidentirano

user movement prediction; neural networks; location services

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Poslijediplomski doktorski studij ; Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilšta u Zagrebu

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika, Računarstvo